Antena Meniu Search
x

Video Cum a fost găsit Ovidiu, românul dispărut fără urmă timp de nouă zile în Germania. A dormit prin parcări şi a căutat prin gunoi după haine

Un român dat dispărut în Germania a fost protagonistului unei poveşti incredibile. Bărbatul din Botoşani a plecat înainte de sărbători la iubita lui din Austria. După Crăciun a vrut să se întoarcă în ţară cu un microbuz, numai că a fost bătut de şofer, dat jos din maşină şi abandonat noaptea, fără bani, într-o benzinărie din Germania. Fără să cunoască limba, românul a trecut printr-o aventură de coşmar. A dormit prin parcări şi s-a îmbrăcat din tomberoane până când a fost salvat, după 9 zile, tot de un român şi de câţiva voluntari care locuiesc în zona în care era căutat. 
 

de Redactia Observator

la 10.01.2024, 13:57

Vezi și

Ovidiu Pintilii, bărbatul de 38 de ani din Botoşani era dat dispărut încă de pe 27 decembrie. Plecase la iubita lui în Austria, iar cu cinci zile înainte de Revelion se întorcea spre țară, cu un microbuz care ar fi trebuit să ajungă în Timişoara. Numai că, transportatorul a mers prin Germania pentru a lua de acolo şi alţi călători. Pentru că românul a ripostat, şoferul l-a bătut şi l-a dat jos din maşină, în toiul nopţii, fără bagaje, la o benzinărie din oraşul german Bad Rappenau. Şi aşa a început coşmarul. Pentru că nu vorbeşte nici germană, nici engleză, Ovidiu nu a putut fi înţeles de cei cărora le-a cerut ajutorul. Aşa că a mers zeci de kilometri pe jos.

Cum a fost găsit Ovidiu, românul dispărut fără urmă timp de nouă zile în Germania

Alex Luţă, tânărul care l-a găsit pe Ovidiu: A spus că dormea prin parcare la kaufland şi se mai plimba. A spus că a mai avut un ceas la mână pe care şi l-a vândut cu 30 de euro ca să aibă ceva de mâncare.

Între timp, familia din România l-a dat dispărut la Poliţie şi a postat anunţuri şi pe Internet.

Pe acelaşi subiect

Adriana Mureşan, reprezentant asociaţie: S-a căutat în toate locaţiile unde se cunoaşte că mai merg oamenii străzii din oraş. Noi l-am căutat câteva zile peste tot, probabil s-a încrucişat cu oamenii noştri şi datorită faptului că Ovidiu schimbase deja hainele, plouase şi îşi arunca hainele şi luase de la tomberon era mai greu de recunoscut.

Norocul lui Ovidiu a venit tot de la un român care lucra într-o benzinărie şi cu care bărbatul a intrat în vorbă. 

Alex Luţă, tânărul care l-a găsit pe Ovidiu: I-am spus dacă are vreun număr de telefon să sun în România să-l ajut cu ceva. A spus că nu ştie niciun număr de telefon în afară de Facebook-ul surorii lui căreia i-am dat mesaj.

Tânărul a luat legătura şi cu reprezentanţii unei asociaţiei de voluntari care acţionează în mai multe ţări din Europa care-l căutau deja pe Ovidiu după ce au fost sesizaţi de familia acestuia. Aceştia l-au preluat, i-au oferit cazare şi l-au ajutat să depună plângere la poliţie împotriva transportatorului care l-a adus în această situaţie. 

Adriana Mureşan, reprezentant asociaţie: Nu putem permite unei firme de transport sa trateze așa un călător. Nu poţi să laşi o persoană într-o ţară străină, necunoscătoare de limbă fără bagaje bani fără nimic.

Reprezentanţii asociaţiei îl vor ajuta pe Ovidiu să ajungă cu bine, înapoi în România. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 6 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Cum a fost găsit Ovidiu, românul dispărut fără urmă timp de nouă zile în Germania. A dormit prin parcări şi a căutat prin gunoi după haine