Antena Meniu Search
x

Video Cum a fost salvat bărbatul legat de picior cu o cătuşă foarte veche, de un prieten. Medicii şi poliţiştii s-au chinuit să găsească o soluţie

Incident tragi-comic la Botoşani. Un bărbat de 41 de ani a fost la un pas să-şi piardă piciorul după ce un amic i-a legat de gleznă, în glumă, o cătuşă găsită pe stradă. În primă fază, nici poliţiştii, nici cei de pe salvare nu au reuşit să-l elibereze: cătuşele erau un model vechi, ieşit din uz. Abia după 8 ore, timp în care bărbatul a avut dureri crunte şi piciorul începuse să se învineţească, a fost găsită soluţia salvatoare.

de Redactia Observator

la 12.07.2023, 19:36

Vezi și

- Unde erai când ai găsit cătuşele?

- În Parcul Mihai Eminescu. 

Acesta este momentul în care bărbatul de 41 de ani a răsuflat uşurat că a fost eliberat din strânsoare. După 12 ore în care a stat cu glezna ca-ntr-o menghină, poliţiştii au găsit cheia potrivită pentru a deschide cătuşele.

A scăpat ca prin urechile acului de o operaţie care-l putea nenoroci pe viaţă

Pe acelaşi subiect

Inelele metalice erau vechi, ruginite şi fuseseră găsite chiar de el într-un parc din centrul oraşului. Prietenul care îl însoţea a vrut să facă o glumă şi i le-a pus în joacă la piciorul stâng. Timp de opt ore, bărbatul a încercat de unul singur să se elibereze, dar mai rău a făcut: cătuşa s-a strâns şi mai tare pe gleznă. Piciorul a început să se învineţească pentru că sângele nu mai circula normal.

După o noapte întreagă de chin, bărbatul a mers la poliţie să ceară ajutor. Însă agenţii nu aveau cheile potrivite, aşa că l-au trimis la Urgenţe. Nici acolo medicii nu au putut să-i elibereze piciorul, iar pacientul a plecat acasă pe propria răspundere.

Pentru că durerea devenise insuportabilă, peste alte câteva ore bărbatul a sunat din nou la 112. Ambulanţierul a cerut, disperat, din nou ajutorul poliţiştilor. 

Ramona Guraliuc, medic-şef la UPU Botoşani: A fost stabil din punct de vedere hemodinamic, evaluat, şi ulterior acesta a fost extras de către organele reabilitate, şi anume de către echipajul de poliţie.

Unul dintre agenţi a recunoscut modelul de cătuşe, dar degeaba: era scos din uz

Situaţia devenea dramatică de la minut la minut. Oamenii legii au căutat şi au găsit, într-un final o cheie potrivită. Bărbatul a fost descătuşat.

Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani: Poliţiştii au acordat ajutor pentru înlăturarea inelului metalic de la nivelul piciorului bărbatului respectiv. Din verificări, nu au rezultat fapte de natură penală sau contravenţională. 

Sperietura groaznică a fost cea mai mare pedeapsă. Cătuşele au ajuns, ulterior, în grija Poliţiei.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Cum a fost salvat bărbatul legat de picior cu o cătuşă foarte veche, de un prieten. Medicii şi poliţiştii s-au chinuit să găsească o soluţie