Antena Meniu Search
x

Cum a început "războiul" între IPS Teodosie şi Vasile Bănescu. Cei doi au trecut de la insulte, la sala de judecată

Înaltpreasfinţitul Teodosie l-a dat în judecată pe purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu. Cei doi au trecut de la insulte, la sala de judecată. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 23.01.2024, 08:24

Vezi și

La sfârșitul săptămânii trecute, IPS Teodosie a fost chemat la DNA Constanţa, unde procurorii i-au adus la cunsotinta calitatea de inculpat în dosarul de cumpărare de influență. La scurt timp, Vasile Băsescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a avut o ieșire publică în care l-a criticat dur pe Arhiepiscopul Tomisului.

Deranjat de comentarii, de data aceasta, IPS Teodosie a anunțat prin vocea avocaților ca îl dă în judecată pe Vaile Bănescu, pe care îl acuză că nu a respectat principiului prezumției de nevinovăție. De asemenea, avocata a cerut și cercetarea disciplinară a lui Bănescu în cadrul Bisericii Ortodoxe Române.

Totul vine in contextul în care IPS Teodoseie este acuzat de cumpărare de influență în dosarul în care ar fi promis, spun procurorii DNA, un comision de 20 la sută din suma totala de 800.000 ce reprezenta o finanțare pentru arhiepiscopie. Teodosie susține ca a fost înregistrat ilegal si ca acest dosar nu are conținut.

Nu este pentru prima dată când cei doi au schimburi dure de replici. Încă din timpul pandemiei conflictele se ţin lanţ. Cel mai recent a fost legat tot de o declarație a Arhiepiscipului Tomisului care a spus ca persoanele care fumează nu ar trebui sa bea din apa sfântă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Cum a început "războiul" între IPS Teodosie şi Vasile Bănescu. Cei doi au trecut de la insulte, la sala de judecată