Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cum ar fi acţionat cele trei femei care au delapidat Teatrul Bulandra cu 4 milioane de lei. Contabila-şefă îşi aranjase o ieşire convenabilă din scenă

Lovitură de teatru la Bulandra! Contabila-şefă este bănuită de poliţişti că a furat patru milioane de lei din banii teatrului. Anchetatorii cred că a regizat un scenariu în care inventa figuranţi şi îl plătea cu sume colosale. Investigaţia oficială a început abia acum, deşi „tunul“ a fost dat în urmă cu cinci ani, iar principala suspectă a avut grijă să îşi aranjeze o ieşire convenabilă din scenă. 

de Ana Grigore

la 09.10.2024 , 19:54

Poliţiştii spun că furtul ar fi fost comis în perioada 2018 - 2019, când contabila-şefă din acea perioadă ar fi început să inventeze colaboratori ai teatrului. Complice i-ar fi fost casiera de la Bulandra şi o amică.

Cele trei femei au lucrat în echipă pentru a obţine banii

Au făcut 160 de plăţi fictive către 33 de persoane care ar fi colaborat în trecut cu teatrul. Banii ar fi fost trimişi pentru a le plăti acestora drepturile de autor, însă, doar pe hârtie. În realitate, cei aproape 4 milioane de lei au ajuns în buzunarele femeilor. Delapidarea de aproape 4.000.000 de lei înseamnă aproape un sfert din banii de salarii pe care i-a plătit teatrul Bulandra în 2018 şi 2019.

Vezi și

Poliţiştii spun că, în unele cazuri, contabila-şefă scria contracte pentru colaboratori reali ai teatrului, dar îşi oprea o parte din banii pentru ei. 

"Cercetările sunt continuate în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 5 sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare cu consecinţe deosebit de grave", declară Crina Eșanu, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei. 

Contabila-şefă şi casiera anchetate de poliţişti au demisionat de la teatrul Bulandra în 2019. Casiera a fost reţinută de anchetatori în urmă cu câteva ore.

Ana Grigore Like

Mereu am fost curioasă să aflu ce se întâmplă în jurul meu, să cunosc oameni și povești. Meseria aceasta mă caracterizează cel mai bine și cred că ea m-a ales pe mine înainte ca eu să o aleg pe ea.

Întrebarea zilei
Limitaţi accesul copiilor la reţelele sociale?
Observator » Evenimente » Cum ar fi acţionat cele trei femei care au delapidat Teatrul Bulandra cu 4 milioane de lei. Contabila-şefă îşi aranjase o ieşire convenabilă din scenă