Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cum au "bombardat" românii din greșeală un sat din Polonia, la un exercițiu militar. Au lovit un bloc și un loc de joacă

Incident grav la o bază militară din Polonia, în care au fost implicaţi militari români. Două elemente de muniţie au căzut, din greşeală, într-un sat din apropierea poligonului. Un proiectil a lovit un apartament, iar celălalt a ajuns într-un loc de joacă. Din fericire, nu au fost victime. Soldaţii noştri se antrenau în cadrului unui exerciţiu NATO. 

de Redactia Observator

la 23.08.2024 , 21:48

Tragerile de noapte din cadrul exerciţiului au fost la un pas de tragedie. Antrenamentele militarilor români au avut loc într-un poligon din nordul ţării. Două elemente de muniţie, trase cu sistemele Gepard, au lovit un bloc şi un loc de joacă. 

"Cel mai probabil au fost focuri executate de subunitatea română. Desigur, a fost o tragere neintenționată. Un element de muniţie a ajuns într-un bloc, iar un apartament a fost avariat. Cel mai important lucru este că nimeni nu a fost rănit", a declarat Łukasz Maziewski, jurnalist militar din Polonia.

"Proprietarul apartamentului dormea, iar proiectul a spart geamul ferestrei şi a lovit peretele. Bărbatul a avut nevoie de îngrijiri medicale pentru că s-a speriat foarte tare", a spus Bartosz Tomasz Wielinski, jurnalist din Polonia.

Vezi și

Poliţia militară poloneză a dechis o anchetă şi urmează să refacă filmul incidentului. Autorităţile locale îl vor despăgubi pe proprietarului apartamentului lovit.

Pe acelaşi subiect

"La ora 22.30, comandantul detașamentului a fost informat ca două elemente de muniție au căzut în satul Bemowo Piskie. Comanda detașamentului va pune la dispoziția poliției militare poloneze, care cercetează cauza, toate datele și informațiile necesare", a declarat Constantin Spînucu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naţionale.

La exercițiul militar din Polonia, numit "Sky Guardians", participă 100 de artilerişti anitaerieni români

Alături de soldaţi polonezi, britanci, americani şi croaţi vor petrece şase luni pentru a exersa exerciţii şi activităţi de instruire între trupele membre ale NATO.

Nu este primul incident de acest fel dintr-o bază militară din Polonia. În luna martie a acestui an, doi soldaţi au murit după ce au fost călcaţi de un tanc, alţi doi, în urma unor exerciţii cu explozibil, şi un al cincilea în timpul unui antrenament în munţii Tatra. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Evenimente » Cum au "bombardat" românii din greșeală un sat din Polonia, la un exercițiu militar. Au lovit un bloc și un loc de joacă