Antena Meniu Search
x

Cum au fentat canicula cei care nu au avut bani de mare. Perla turismului balnear, ascunsă la doar câţiva kilometri de Tg. Mureş

În timp ce România se topeşte sub soarele arzător, oamenii caută soluţii pentru a se răcori. Cei care n-au avut bani de mare sau munte au umplut ştrandurile. S-au bălăcit în apa încălzită, iar în parcuri, au profitat de umbra copacilor. Pe o aşa căldură, nu e de mirare că berea şi îngheţata au fost la mare căutare.

de Redactia Observator

la 30.06.2024 , 08:48

La 40 de kilometri de Târgu Mureş, în Ideciu de Jos, canicula a fost stinsă în bazinele cu apă sărată. Cine nu a avut bani de mare a ales să se bronzeze pe şezlonguri sau direct pe ciment, iar o baie în piscină a fost refugiul perfect. "E accesibil pentru noi, cei din zonă. Decât să mergem în altă parte, unde e şi transportul şi e şi mai scump". Distracţia a fost garantată pentru copii, care s-au bucurat de timpul petrecut alături de cei dragi. "Îmi place aici, pentru că este foarte bună apa, este cu sare. Îmi place că am venit cu familia".

Staţiunea din Ideciu de Jos a devenit una de interes local încă din anii 90, iar de atunci este într-o continuă dezvoltare. În anul 2015 a fost pusă pe harta celor mai vizitate staţiuni balneoclimatice de la noi din ţară. "Principala calitate este apa sărată şi nămolul mineral, care sunt benefice pentru afecţiunile corpului. Ne bucurăm pentru că anual, turiştii așteaptă cu mare drag să deschidem acest ştrand", a declarat Lucian Feier, primarul staţiunii.

Caniculă a fos şi în Galaţi, unde termometrele au arătat 37 de grade. Între betoane, însă, temperatura resimţită a crescut chiar şi cu 3 grade celsius. Sufocaţi de căldură, oamenii au căutat umbra copacilor. "Sunt pregătită cu pălărie, apă. Trebuie să ieşim puţin afară, nu putem să stăm în casă". Zilele următoar se anunţă un nou val de căldură sufocantă.

Vezi și

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Mergeţi în vacanţă pe litoralul românesc sau în străinătate?
Observator » Evenimente » Cum au fentat canicula cei care nu au avut bani de mare. Perla turismului balnear, ascunsă la doar câţiva kilometri de Tg. Mureş