Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cum combatem starea de burnout la locul de muncă. Sfaturi pentru a trece mai uşor peste stresul zilnic de la job

Suntem nefericiţi la locul de muncă! Cel puţin asta spune un studiu realizat de o platformă online. Doar o treime dintre români, adică 34%, consideră că sunt fericiţi la locul de muncă. Şi asta pentru că fac activităţi care îi împlinesc personal.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 15.05.2024 , 08:42

O treime dintre români sunt fericiţi la locul de muncă şi spun că jobul le aduce o stare generală de bine. Însă, aproape jumătate dintre cei chestionaţi 47% spun că sunt mulţumiţi la locul de muncă dar acest sentiment nu vine la pachet şi cu împlinirea personală. Iar 19% dintre români nu sunt fericţi la locul de muncă din cauza salariului mic dar şi al nivelului ridicat de stres.

Cum combat românii stresul

Sunt foarte mulţi români, peste jumătate din cei chestionaţi care spun că încearcă să diminueze nivelul ridicat de stres de la muncă şi asta făcând să-i relaxeze. 65% dintre români spun că observă colegi de muncă manifestând simptome de epuizare fizică sau psihică. În cadrul studiului a ieşit la iveală că volumul ridicat de muncă aduce această stare, 42%, plafonarea salariului 33% şi preluarea excesivă de responsabilităţi 24%.

Vezi și

Sunt români care încearcă să găsească metode de combatere a nivelului de stres de la muncă. În primul rând prin luarea concediile de odihnă, prin relaxarea în oraş sau la shopping şi prin ascultarea de muzică 29% .

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Cum combatem starea de burnout la locul de muncă. Sfaturi pentru a trece mai uşor peste stresul zilnic de la job