Antena Meniu Search
x

Video Cum "lucra" Sică, traficantul versat care aducea kilograme de cocaină și heroină de la albanezi în București

Capitala este invadată de droguri de mare risc. Una dintre cele mai active reţele de trafic este condusă de cetăţeni albanezi, cunoscuţi pentru violenţa cu care se impun pe piaţa narcoticelor. La un singur transport interceptat de ofiţerii români au fost aduse în ţară 4 kilograme de cocaină şi heroină. Marfa, în valoare de aproape 900.000 de euro, era ascunsă în maşini special modificate. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 30.10.2023, 19:35

Vezi și

Ofiţerii de la crimă organizată au dezmembrat la propriu una dintre maşinile cu care gruparea aducea droguri în ţară. Au găsit lângă motor, într-un compartiment special construit, mai multe pachete cu heroină şi cocaină.  

  • Ofițer DCCO: Bănuiții au fost prinși în flagrant delict, după ce ar fi introdus în România, în scopul comercializării, peste 4 kilograme de cocaină și aproximativ 10 kilograme de heroină.

Liderul grupării este o umbră, susţin ofiţerii. Membru al mafiei albaneze, nu are conturi pe reţelele sociale şi e foarte discret. Anul trecut a fost arestat, însă judecătorii Curții de Apel din București au decis că poate fi judecat în libertate. 

Cocaina și heroina erau cumpărate din Iran și Columbia

Pe acelaşi subiect

Traficanții reușeau să le aducă maritim până în Belgia şi Olanda, porturile din Anwers şi Rotterdam fiind cel mai probabil porţile de intrare în Europa. Iar mai apoi, cocaina şi heroina ajungeau pe cale rutieră până în țara noastră, folosind rute diferite. Unele directe, altele ocolitoare, prin Albania, Muntenegru și Serbia. 

  • Ofițer DCCO: Drogurile urmau să fie preluate, în scopul comercializării, de către un cetățean român, care s-ar fi deplasat cu un scuter și ar fi realizat escortarea autoturismului.

Românul despre care vorbesc poliţiştii este poate cel mai versat traficant din Bucureşti. Despre el se aude de 15 ani, însă abia acum poliţiştii au reuşit să-l prindă. I se spune Sică şi folosea scuterul ca să poată merge şi prin parcuri ori prin locuri înguste pe unde maşinile de filaj ori intervenţie nu au loc. El prelua marfa de la albanezi şi o vindea dealerilor stradali. Cocaina și heroina descoperite acum valorează peste 880.000 de euro. 

  • Bogdan Dinu, reporter Observator: Odată ajunse în țară, drogurile se vindeau în mare parte în București și în Ilfov. Prețul pentru un kilogram de cocaină ajungea la 50.000 de euro, în timp ce pentru un kilogram de heroină la 20.000 de euro.

Alături de cei doi, ofiţerii au reţinut şi o femeie din Muntenegru, cel mai probabil iubita albanezului. Maşinile folosite de grupare, mărci comune şi ieftine, erau modificate în ateliere auto din Albania. Mafia din această ţară controlează traficul de droguri din Europa pe aproape toate segmentele şi pune mari probleme diviziilor antinarcotice din ţări precum Italia, Germania, Olanda, Belgia şi Franţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Cum "lucra" Sică, traficantul versat care aducea kilograme de cocaină și heroină de la albanezi în București