Video Cum ne hidratăm prin alimentaţie: Ce trebuie să consumăm din belşug şi ce ne recomandă specialiştii să evităm
Valul de caniculă care a cuprins Europa va ajunge zilele următoare şi în România. Motiv pentru care trebuie să fim mult mai atenţi la sănătatea noastră, întrucât căldura nu poate face mai mult rău decât bine. Ceea ce mâncăm ne poate ajuta să facem faţă temperaturilor ridicate.
Hidratarea este foarte importantă în astfel de zile, extrem de călduroase, specialiștii recomandă sa consumam o cantitate mai mare de lichide decat suntem obișnuiți. Hidratarea se poate face și prin alimentație, nu doar prin consumul de lichide.
Spre exemplu, fructele și legumele cu un conținut ridicat de apă sunt perfecte pentru hidratare și pentru a ne răcori şi aici putem aminti: pepenele roșu, zmeura, piersici, castravetele sau dovlecelul.
De asemenea, este indicat să consumăm alimente cu conținut ridicat de potasiu, cum ar fi bananele, cartofii dulci sau avocado.
Mai mult, specialiștii atenționează să evităm alimentele grase și grele, care pot fi o povară suplimentară pentru metabolismul nostru și pot duce la o senzație de disconfort. Asadar, cât mai puţine prăjeli, maioneză, carne grasă și produse procesate. În schimb putem opta pentru proteine slabe, cum ar fi peștele sau carnea de pui. Şi ceea ce ne transmit, inclusiv medicii, este să spunem nu consumului excesiv de alcool.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰