Antena Meniu Search
x

Video Cum s-a transformat Rechinul în peştişor. Mărturii în exclusivitate ale anchetatorilor din Mexic

Cel mai vânat român din Mexic, Rechinul, a fost arestat şi în curând ar putea fi extrădat! S-a dus la Parchet să-i denunţe pe alţii, dar a plecat chiar el în cătuşe. Nu a acceptat uşor decizia,s-a zbătut şi a urlat, dar a fost luat pe sus de agenţi şi trimis după gratii. Reporterii Observator au obţinut imaginile, dar şi declaraţii în exclusivitate ale anchetatorilor din Mexic.

de Redactia Observator

la 28.05.2021, 19:46

Vezi și

Arestarea a fost o surpriză pentru Florian Tudor zis Rechinul. Se dusese singur şi de bunăvoie la Parchetul General din Mexic, ca să denunţe mai mulţi funcţionari publici. Însă s-a trezit încătuşat, pentru că era dat în urmărire internaţională într-o anchetă a procurorilor antimafia din România. Şapte capete de acuzare i se aduc. De la şantaj şi instigare la tentativă de omor, până la crearea unei reţele de crimă organizată. Cel mai temut român de pe Riviera Maya nu a acceptat situaţia cu capul sus. 

-"Lasă-mă, aşteaptă! 

-Borseta mea! Borseta mea! 

-Lasă-mă să îmi iau borseta! 

Pe acelaşi subiect

-Mă omorâţi! 

-Înregistraţi că mă omoară!

-Lasă-mă! 

-Coboară-l! 

-Lasă-mă! 

-Nu aveţi ordin de arestare, nu aveţi nimic!"

Cărat pe braţe, la propriu de agenţii de la investigaţii criminale, Rechinul s-a zbătut cu toată forţa şi a strigat tot drumul, până la maşina poliţiei, că este agresat! A fost nevoie de 5 oameni ca să-l scoată din clădire. La un moment dat, unul dintre poliţişti i-a acoperit gura cu mâna ca să tacă. În zadar.

"-Mi-ai furat...mi-ai furat ce aveam! 

-Ce spui, revino-ţi! 

- Mă simt rău, mă omoară!  Mă omoară, mă omoară! 

- Nu am aer, nu am aer!"

Un rechin transformat în peştişor

Schimbarea de atitudine e radicală. În urmă cu exact două luni, Rechinul vorbea relaxat de problemele sale penale în interviul în exclusivitate, pentru Observator. 

Corina Matlinschi: - Nu ţi-e teamă de lege?

Rechinul: - Mă vezi stresat? 

Corina: Deci nu ai de gând să fugi?

Rechinul: Nu am de gând să fug.                                                                                                    Corina: Dar ai de gând să te predai?

Rechinu: Nu.

Atitudine din mometul arestării 

-Mă simt rău! 

-Stai liniştit! Chemaţi o ambulanţă! 

-Chemaţi o ambulanţă! Mă omoară! 

-Nu am aer! Lasa-mă! Lasă-mă, nu am aer! 

Atitudinea Rechinului în cătuşe l-a suprins şi pe poliţistul mexican care a stat pe urmele lui în ultimii ani. 

"Acel video arestarea lui este ruşinos pentru el şi acum, în glumă, aici în Mexic se spune că ceea ce părea un rechin s-a transformat într-un peştişor mic care este comestibil aici în Mexic", spune Alberto Capella, fost secretar de securitate.

Vestea arestării românului care făcut legea ani de zile în zona turistică Riviera Maya s-a răspândit cu viteză în ambele ţări. Azi noapte, ştirea a deschis jurnalele din Mexic. 

Pentru procesul de extrădare, DIICOT trebuie sa trimită în Mexic, probe. Acestea vor fi analizate de un judecator care va decide daca Rechinul va fi sau nu extradat. Actele deja au fost trimise în Mexic.  

"Surse din parchet ne spun că odată ce s-a terminat audierea care a durat multe ore poate începe procesul de extradare", spune Alejandro Dominguez, jurnalist Millenio.

Avocatul Rechinului se bazează pe o decizie de suspendare a expulzării

Dacă se aprobă, procedura de extrădare poate dura însă câteva săptămâni sau chiar luni. 

Robert Bică, avocat Rechin: "Este o decizie din 21 martie, anul acesta, şi scrie că se suspendă de drept orice procedură care presupune expluzare, extrădare. Dacă s-ar ţine cont de această decizie nu ar trebui să fie extrădat şi e lăsat la dispoziţia autorităţilor până la încheierea cercetărilor de acolo". 

Între timp, conturile craioveanului Florian Tudor rămân sub sechestru. 

Corina: - Ţi-e teamă de puşcărie? 

Rechinul: - Sunt pregătit în orice moment de orice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Cum s-a transformat Rechinul în peştişor. Mărturii în exclusivitate ale anchetatorilor din Mexic