Antena Meniu Search
x

Cine este Florian Tudor, zis Rechinul, interlopul român capturat de autoritățile din Mexic. Cu ce se ocupă gruparea lui

Rechinul, pe numele său Florian Tudor, cel mai vânat român din Mexic, a fost reţinut de autorităţile de peste Ocean la mai bine de două luni după ce Tribunalul Bucureşti a emis mandat de arestare pe numele său. În prezent, Florian Tudor este arestat provizoriu în Ciudad de Mexico, în vederea extrădării către România.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 28.05.2021, 11:00

Florian Tudor, zis Rechinul, românul capturat de autoritățile din Mexic
Cine este Florian Tudor, zis Rechinul, românul capturat de autoritățile din Mexic
  • Florian Tudor a fost dat în urmărire internaţională în 24 martie.

Florian Tudor, alias "Rechinul", este vizat de un dosar cu șapte capete de acuzare: grup infracţional organizat, cinci infracţiuni de şantaj şi instigare la tentativă de omor. Momentul arestării sale de autorităţile mexicane, în Ciudad de Mexico, a fost filmat, iar pe înregistrare se aud strigătele interlopului care a speriat Mexicul: Mă simt rău, cheama ambulanța, mă omoară, sunt nevinovat”.

De asemenea, avocatul românului îi loveşte pe agenţii care voiau să-l încătuşeze pe Florian Tudor, prin urmare, este, la rândul său, luat pe sus de polițiști.

Rechinul, interlopul român care a speriat Mexicul

Povestea românului Florian Tudor, supranumit "Rechinul", este demnă de un film de acțiune. După câteva afaceri făcute la Craiova, Florian Tudor și-a mutat activitatea în Italia, apoi s-a stabilit în Cancun, unde, în timp, și-ar fi creat o adevărată ”rețea a terorii”. 

Pe acelaşi subiect

12 ani i-a luat lui Florian Tudor să-și pună la punct gruparea de români și străini cu ajutorul căreia ar fi furat sute de milioane de euro din frauda cu carduri, spun anchetatorii. 

Deși Rechinul se prezintă drept un afacerist onest, anchetatorii îl descriu ca pe un lider de reţea de crimă organizată care şi-a câştigat locul prin şantaj şi instigare la tentativă de omor. Mai mult, mexicanii îl aseamănă cu El Chapo, cel mai temut lord al drogurilor din istorie, şi spun inclusiv că a ordonat execuţii ale celor care i se împotriveau.

Cum se apără Rechinul, românul considerat liderul grupării Riviera Maya din Mexic

Despre aceste acuzații, Rechinul spune că sunt doar fabulații și că e un mit faptul că ar avea 300 de milioane de dolari ascunşi în casă. La toate acuzațiile ce-i sunt aduse, Florian Tudor s-a apărat spunând că este nevinovat. Ba chiar că este doar victima unui sistem corupt.

”Nu am niciun fel de emoţie. Emoţiile sunt pentru un sistem mafiot”, spunea Florian Tudor, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Observator.

”În Mexic în momentul ăsta nu am nicio problemă. Autoritățile mi-au spus că în Mexic nu a ajuns deocamdată nimic. Asteptăm să vedem ce va fi în zilele următoare. Nu mă tem pentru legal, pe cale juridică, mă tem pentru alte ilegalități”, mai spunea cel supranumit Rechinul.

La întrebarea reporterului Observator Corina Matlinschi dacă există politicieni sau funcţionari publici din Mexic care pot să fie cumpăraţi, el a răspuns: ”Îţi răspund cu o întrebare. Există procurori români care pot să fie cumpăraţi? Nu m-a ajutat nimeni. Relaţiile au început să se facă prin afaceri. Nu am niciun fel de afaceri ilegale. Nu am niciun fel de relaţie ilegală. Nu am niciun fel de protecţie din partea nimăui”.

DIICOT, despre arestarea lui Florian Tudor în Mexic

Potrivit DIICOT, joi, 27.05.2021, autoritățile judiciare din Mexic, Fiscalia General de la Republica, au efectuat o acțiune de punere în executare a unui mandat internațional de arestare emis de către autoritățile judiciare din România, pe numele respectivului inculpat, în prezent, acesta aflându-se în custodia autorităților mexicane, în cadrul procedurii de extrădare inițiate de către autoritățile române.

DIICOT amintește că la solicitarea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, la data de 23.03.2021, Tribunalul București a dispus arestarea preventivă în lipsă a unui inculpat pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, instigare la tentativă la omor calificat, instigare la șantaj și șantaj, decizie rămasă definitivă în urma unei hotărâri a Curții de Apel București, din data de 07.04.2021.

Florian Tudor, zis Rechinul, arestat în Mexic la cererea României

În prezent, Florian Tudor este arestat provizoriu în Ciudad de Mexico, în vederea extrădării către România. Florian Tudor este urmărit internațional în vederea punerii în executare a unui mandat de arestare preventivă, emis de către Tribunalul București.

Arestarea a fost dispusă ca urmare a cererii formulate de către Ministerul Justiției, la sesizarea instanței emitente a mandatului de arestare preventivă.

Autoritățile mexicane au colaborat cu autoritățile române cu celeritate și eficiență. Ministerul Justiției a beneficiat de asistența Ambasadei României în Statele Unite Mexicane.

Procedura de extrădare a lui Florian Tudor, zis Rechinul, se va desfășura conform legislației statului solicitat. Ministerul Justiției din România va întreprinde toate demersurile legale în virtutea atribuțiilor sale de autoritate centrală în materia extrădării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Cine este Florian Tudor, zis Rechinul, interlopul român capturat de autoritățile din Mexic. Cu ce se ocupă gruparea lui