Antena Meniu Search
x

Exclusiv Parchetul general din Mexic a aprobat ordinul de arestare pentru Florian Tudor, alias "Rechinul". Cel mai vânat român din Mexic a fost deja arestat

Florian Tudor, alias Rechinul, este tot mai aproape să ajungă în România, în spatele gratiilor, după ce Parchetul general din Mexic a aprobat ordinul de arestare pe numele său.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 28.05.2021, 01:10

Parchetul general din Mexic a aprobat ordinul de arestare pentru Florian Tudor, alias "Rechinul"

Cel mai vânat român din Mexic a fost deja arestat şi urmează să se facă procedurile de extrădare. 

La finalul lunii martie, Tribunalul Bucureşti a emis mandat de arestare pe numele său. Şapte capete de acuzare are Florian Tudor în dosar. Grup infracţional organizat, cinci infracţiuni de şantaj şi instigare la tentativă de omor.

În urmă cu ceva timp, cel supranumit Rechinul spunea în exclusivitate pentru Observator că nu are nicio emoţie în ceea ce priveşte solicitarea instanţei din România şi se declara nevinovat. ”În Mexic în momentul ăsta nu am nicio problemă. Autoritățile mi-au spus că în Mexic nu a ajuns deocamdată nimic. Asteptăm să vedem ce va fi în zilele următoare. Nu mă tem pentru legal, pe cale juridică, mă tem pentru alte ilegalități”, spune Florian Tudor, care acuză atât autoritățile din România, cât și pe cele din Mexic de ”ilegalități”. ”Rechinul” spune că i s-a propus să cloneze carduri, însă nu a acceptat.

Cu toate acestea, se aştepta să fie arestat. ”Tot ce se întâmplă rău în Mexic şi în America Latină, totul îmi aruncă mie în spate”, declara la acea vreme cel care este considerat liderul grupării Riviera Maya.

Pe acelaşi subiect

Florian Tudor, acuzații grave la adresa anchetatorilor mexicani

Originar din Craiova, Florian Tudor este considerat liderul grupării Riviera Maya - o reţea care clonează carduri în cea mai populară destinaţie din Mexic şi care s-a extins în 15 ţări. Anchetat şi-n România şi peste Ocean, Rechinul a început un război împotriva procurorilor, pe care îi acuză inclusiv de furt şi de tortură.

Florian Tudor "Rechinul": ”Sunt procurorii mexicani care împreună cu alţi ofiţeri de poliţie mexicani mi-au torturat familia”.

Peste două milioane şi jumătate de dolari susţine Rechinul că i-ar fi dispărut din casa din Cancun, după o percheziţie din urmă cu trei ani.

Corina Matlinschi, reporter Observator: ”Cu ce se ocupă Florian Tudor în Mexic de are aceşti bani?”

Robert Bică, avocat: ”Afaceri imobiliare. Construieşte blocuri pe plajă. Are! Are afaceri!”

”Rechinul” are o avere de sute de milioane de dolari

Averea lui, estimată iniţial la peste 100 de milioane de dolari, ar fi de fapt cu mult mai mare. A ridicat un imperiu imobiliar şi-n Mexic, şi-n Craiova, unde ar fi construit mai multe blocuri de locuinţe.

În Cancun, trăieşte într-o casă împânzită de camere de supraveghere şi păzită ca în filme.

În 24 de ore, gruparea lui Rechinul a furat 150 de milioane de pesos. Adică peste 7 milioane de dolari în doar o zi. Anchetatorii mexicani vorbesc despre afaceri ilegale de aproape 250 de milioane de dolari pe an, numai peste ocean.

O parte din avere şi-ar fi ascuns-o în Craiova - unde anchetatorii au găsit la ultimele percheziţii mai multe arme, bani şi carduri îngropate în pământ.

Florian Tudor "Rechinul": ”Dacă mă găsesc vinovat la Tribunal o să plătesc. Nu am de gând să mă ascund”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Parchetul general din Mexic a aprobat ordinul de arestare pentru Florian Tudor, alias "Rechinul". Cel mai vânat român din Mexic a fost deja arestat