Antena Meniu Search
x

Cursuri de învăţare rapidă, la Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României

Şcoala îţi furnizează multe date, dar, din nefericire, nu te învață și cel mai important lucru: cum anume să înveți. Arta de a dobândi noi cunoștințe este mult mai importantă și mai valoroasă decât cunoștințele în sine. Există, însă, şi cursuri specializate pentru dezvoltarea acestei abilități. Cum ar fi cursul de învățare rapidă, din cadrul Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

de Redactia Observator

la 12.12.2020, 09:58

Vezi și
  • Cursurile de învăţare rapidă ajută la procesarea mai uşoară a informaţiilor.

Când vorbim despre copii, unul dintre cele mai importante obiective este crearea obiceiului de a citi zilnic. Este cu adevărat o provocare pentru unii dintre ei, într-o eră în care sunt atât de multe tentații tehnologice.

Miki Doican, instructor de învățare rapidă: Încercăm să realizăm un context în care cei mici să descopere magia cărților, să se apropie ușor de tot ce înseamnă aceste lucruri. 

Sonia, cursant: De ce îmi place să citesc? Pentru că învăț multe lucruri noi şi îmi dezvolt vocabularul.

Cursul de învățare rapidă are două mari componente: Citirea rapidă și Memorarea creativă. Obiectivele principale sunt acelea de a citi mai repede, de a procesa mai ușor informația și de a învăța cum sa o reții pe cea relevantă pentru tine.

Miki Doican, instructor de învățare rapidă: Învățăm și tehnici de memorare creativă plecând de la principiile memorării. Cum ar fi: imaginaţia, vizualizarea, asocierea, reflecţia.

Mihaela și Eduard și-au dorit mult să participe la cursul de învățare rapidă. Cu ajutorul informațiilor primite la curs au reușit să asimileze informația mult mai ușor, să își îmbunătățească puterea de concentrare și viteza de citire a unui text.

Mihaela, cursant: M-am gândit că o să mă ajute să îmi dezvolt vocabularul. Mă ajută să rețin mai ușor mai multe lucruri, să citesc mai repede.

Profesorii le-au prezentat copiilor și o aplicație de citire rapidă pentru a se antrena în vacanță și nu numai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Cursuri de învăţare rapidă, la Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României