Antena Meniu Search
x

Cutremur '77: Gest incredibil! Florin Piersic le-a salvat viaţa: "Noi am fost singura familie care a scăpat!"

După 37 de ani de la tragedia din 4 martie, amintirile nopţii de groază nu s-au şters! Mii de oameni au rămas fără acoperiş, şi-au pierdut familia, prietenii, tot ce agonisiseră o viaţă întreagă

Blocul de pe strada Alexandru Sahia numărul 1 (actuala Jean Louis Calderon) era un simplu complex de 44 de apartamente, până când, în seara de 4 martie 1977 a fost ras de pe faţa pământului! Astfel, zeci de familii au rămas fără locuinţe sau persoane dragi.

Este şi cazul familiei Cloşan, de la apartamentul cu numărul 22. Doamna Elena ştie că datorează viaţa ei şi a soţului marelui actor Florin Piersic! Cum? El a fost cel care a insistat să fie prezenţi la premiera celebrului film "Cuibul Salamandrelor", de la Sala Palatului.

"Ne cunoscusem cu un an în urmă, în avion: eu veneam dintr-o delegaţie în Spania, iar Florin Piersic se întorcea în ţară, de la filmări. A ţinut neapărat să mă invite pe mine şi pe soţul meu la premieră. Pe 1 martie ne-a adus şi biletele. Pe 4, însă, soţul meu era în delegaţie la Timişoara şi nu ştiam dacă se va întoarce până seara. A venit pe la 7:00 şi, cu mâna pe clanţă, mi-a zis: " Nu eşti gata?" Eu eram acasă cu croitoreasa şi-mi făceam toalete. Şi dacă nu plecăm la Sala Palatului îmi făceam toalete pentru toată viaţa", povesteşte supravieţuitoarea, citată de Historia.ro. "Noi am crezut prima dată că zgomotul vine de la film, că aşa era scenariul, însă când am ieşit pe stradă: fum, praf, deja se trăgea asupra ţiganilor care intraseră în magazinele de blănuri", mai spune doamna Elena.

Acasă, au recunoscut o farmacie din apropiere şi cam atât! Acestea sunt mărturiile şocante ale supravieţuitorilor dezastrului. "Ajunşi în apropierea blocului, am văzut farmacia veterinară pe care-o vedeam din apartamenul nostru. Şi în bordura de vizavi, o pungă de-a mea cu trei perechi de ciorapi, pe care o aveam în şifonier".

Dintr-o sută de locatari, au supravieţuit doar cinci! "Noi am fost singura familie care a scăpat!".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Cutremur '77: Gest incredibil! Florin Piersic le-a salvat viaţa: "Noi am fost singura familie care a scăpat!"