Antena Meniu Search
x

Cutremur azi în România. Seismul de 4,3 pe Richter s-a produs în Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea 4,3, revizuit de la 4,2, s-a produs miercuri dimineață, în zona seismică Vrancea, la adâncimea de 140 de kilometri. 

de Redactia Observator

la 25.10.2023, 12:45

Vezi și

Specialiştii Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) au revizuit la 4,3 grade pe Richter intensitatea cutremurului produs miercuri dimineaţa în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, precum şi adâncimea la care a avut loc şi distanţa faţă de cele mai apropiate localităţi de epicentru.

Potrivit noilor date, cutremurul cu intensitate III (slab) a avut loc la adâncimea de 139 de kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 61 kilometri sud-est de Sfântu-Gheorghe, 53 km nord-vest de Buzău, 61 km est de Braşov, 68 km vest de Focşani, 65 km nord-est de Ploieşti şi 94 km nord-est de Târgovişte. 

De la începutul lunii octombrie, în România, au avut loc 24 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,3 pe Richter. Cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7 pe Richter, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Cutremur azi în România. Seismul de 4,3 pe Richter s-a produs în Vrancea