Antena Meniu Search
x

Anunțul făcut de MAE: Unde pot suna românii afectați de cutremurele din Turcia

Ministerul Afacerilor Externe a făcut publice, luni, contactele de urgenţă dedicate românilor afectaţi de cutremurele din Turcia. MAE a transmis faptul că în cazul unor grupuri de români, care au nevoie de ajutor după seismele din Gaziantep, este recomandat ca o singură persoană să contacteze personalul consular. Autoritățile române au recomandat acest lucru, pentru ca liniile telefonice să nu fie ocupate.  

de Redactia Observator

la 06.02.2023, 15:02

Anunțul făcut de MAE: Unde pot suna românii afectați de cutremurele din Turcia
Anunțul făcut de MAE: Unde pot suna românii afectați de cutremurele din Turcia - Profimedia, Hepta

Ministerul Afacerilor Externe a făcut publice, luni, contactele de urgenţă dedicate românilor afectaţi de cutremurele din Turcia şi a recomandat ca liniile telefonice să nu fie ocupate. Potrivit MAE, în cazul existenţei unor eventuale grupuri de cetăţeni români afectaţi, este recomandat ca o singură persoană să contacteze personalul consular, iar informaţiile să fie diseminate şi celorlalţi, relatează Agerpres.

Ministerul român al Afacerilor Externe le recomandă cetăţenilor români aflaţi în zonele afectate de cutremur să se informeze din surse oficiale despre evoluţia situaţiei de la faţa locului şi să respecte instrucţiunile autorităţilor turce. 

Unde pot suna românii afectați

Reprezentanţii ministerului român reiterează faptul că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7945 şi +90.312.447.7940, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă. 

Totodată, cetăţenii români au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al secţiei consulare de la Ankara: +90.532.318.1726.

MAE a informat luni dimineaţă că Ambasada României la Ankara a fost contactată pe telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice de un grup de 10 cetăţeni români - un profesor şi 9 studenţi Erasmus - care se aflau cazaţi la un hotel din localitatea Kahraman Maraş, afectată de cutremurul produs în Turcia. Aceştia au solicitat asistenţă consulară şi sprijin pentru repatriere şi au transmis că sunt în siguranţă. Ei vor fi repatriaţi cu o aeronavă militară, potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Anunțul făcut de MAE: Unde pot suna românii afectați de cutremurele din Turcia