Antena Meniu Search
x

Cutremur la vârful poliţiei din Caraş-Severin. Cinci ofițeri au fost reținuți

Este cutremur la vârful Poliţiei din Caraş Severin din cauza unui dosar de acordare ilegală a unor permise de port armă. Cinci poliţişti au fost reţinuţi, printre care fostul şi actualul şef al Serviciului Armelor şi Muniţiilor.

de Redactia Observator

la 05.12.2019, 14:54

Vezi și

Este cutremur la vârful Poliţiei din Caraş Severin din cauza unui dosar de acordare ilegală a unor permise de port armă. Cinci poliţişti au fost reţinuţi, printre care fostul şi actualul şef al Serviciului Armelor şi Muniţiilor. Ei sunt anchetaţi pentru că ar fi organizat o reţea prin care ajutau persoane să obţină permise de port armă fără să participe la cursurile obligatorii. Pus sub control judiciar în acelaşi dosar, prefectul din Caraş-Severin a demisionat aseară. Peste 40 de persoane sunt vizate de procurori în acest dosar şi urmează să fie audiate.

Procurorii DIICOT au descins la nouă locuinţe de pe raza județului Caraș-Severin şi la sediul unei instituții din cadrul M.A.I. 40 de persoane au fost aduse la audieri, într-un dosar privind falsificarea permiselor de port-armă.

Printre cei audiaţi seara trecută de procurori se numără fostul şef al Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Caraș-Severin, comisarul Nicolae Cernea, şi actualul şef al serviciului, comisarul Radu Ştefan.

La sediul DIICOT a fost adus şi prefectul judeţului, Matei Lupu. Dacă până să vadă dosarul, avocaţii erau convinşi că cei pe care îi reprezintă vor pleca liberi, după audieri situaţia s-a schimbat radical.

Șeful Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din IPJ și alți polițiști sunt acuzaţi că au luat mită pentru a divulga subiectele de la examene în favoarea unor persoane care voiau arme, dar nu făceau cursuri. La rândul lui, prefectul de Caraș Severin, Matei Lupu este acuzat printre altele şi de abuz în serviciu, după ce ar fi intervenit în favoarea unor apropiați.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Cutremur la vârful poliţiei din Caraş-Severin. Cinci ofițeri au fost reținuți