Antena Meniu Search
x

Cutremur în România, în dimineața zilei de vineri

Un cutremur cu magnitudinea de 2.8 pe scara Richter s-a produs vineri, 22 februarie, în zona seismică Vrancea, anunță Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului. 

de Redactia Observator

la 22.02.2019, 07:12

Cutremur în Vrancea
Cutremur în zona seismică Vrancea, 22 februarie - commons.wikimedia.org

Un cutremur cu magnitudinea de 2.8 pe scara Richter s-a produs în dimineața zilei de vineri, 22 februarie, în zona seismică Vrancea, anunță Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului. 

Potrivit Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), cutremurul a avut loc la ora 05:26:47 (ora României), în județul Buzău, Zona seismică Vrancea, la adâncimea de 108 de kilometri. Seismul a avut magnitudinea de 2.8 pe scara Richter.

Cutremurul s-a produs în apropierea orașelor Nehoiu (14 km), Mizil (43 km), Urlați (49 km), Întorsura Buzăului (49 km) și Vălenii de Munte (49 km).

Cel mai puternic seism din acest an a avut 4,4 pe Richter şi s-a produs în data de 9 ianuarie. A fost cel mai important cutremur după cel înregistrat pe 28 octombrie 2018, de 5,8 pe Richter, în judeţul Buzău

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Cutremur în România, în dimineața zilei de vineri