Antena Meniu Search
x

Daniel Barbu și-a dat demisia din funcția de Ministru al Culturii

Gestul vine pe fondul unui scandal pornit dupa ce demnitarul a declarat că ar fi preferat ca banii din fondul pentru bolnavii de HIV-SIDA să fie folosiţi pentru evenimente culturale.

Vezi și

Daniel Barbu a înaintat premierului Victor Ponta demisia din funcţia de ministru al Culturii, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Ministerul Culturii.

Premierul Victor Ponta a confirmat demisia lui Daniel Barbu din postul de ministru al Culturii, dar a precizat, întrebat de MEDIAFAX, că va trimite Preşedinţiei demisia doar împreună cu propunerea de numire a unui nou ministru numai după ce va discuta cu conducerea PNL şi preşedintele Traian Băsescu.

Demisia ministrului vine după controversele iscate de declarația făcută duminică, la manifestațiileSpectActor de la Teatrul Naţional din Craiova.

Daniel Barbu a afirmat că regretă că bugetul alocat bolnavilor infectaţi cu HIV este jumătate cât cel alocat Culturii.

Demnitarul a comparat câte festivaluri ar putea face cu acei bani destinaţi bolnavilor.

 
"Am fost cutremurat când mi-am dat seama câte Festivaluri «Shakespeare» sau cât de amplu am putea face evenimentul, Festivalul «Shakespeare» de la Craiova, dacă nu am avea acel program sau dacă acel program ar fi la jumătate. Nu vreau să par cinic în faţa dvs. Cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetăţeni ai noştri. Bugetul pentru tratarea şi combaterea HIV/SIDA este jumătate din bugetul total al programelor Ministerului Culturi. Nu suntem în Africa, nu avem milioane de bolnavi. Eu am fost cutremurat de aceste cifre", a declarat Daniel Barbu.

 

În locul său, la conducerea Ministerului Culturii, ar putea veni G. Ştirbu, V. Nistor şi B. Ardelean, scrie Antena 3.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Daniel Barbu și-a dat demisia din funcția de Ministru al Culturii