Antena Meniu Search
x

Galerie foto Daniela, fata ajunsă în comă la spital după accidentul din Negrești Oaș, este în moarte cerebrală. Părinții speră la o minune

Daniela, tânăra de 21 de ani rănită grav în accidentul produs luna trecută pe un drum forestier din Negrești Oaș, județul Satu Mare, este în moarte cerebrală. Medicii le-au cerut părinților acordul pentru prelevarea organelor, însă oamenii au refuzat, sperând că fiica lor își va reveni.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 03.02.2022, 14:52

Prietenii, rudele, familia și toți cei care o cunosc pe Daniela așteaptă un miracol. Se roagă neîncetat ca tânăra de 21 de ani să se însănătoșească. 

Daniela se află la Spitalul Județean din Baia Mare, în comă de gradul 4, fiind intubată pe Secția de Terapie Intensivă. Din păcate, tânăra este în moarte cerebrală, fiind ținută în viață doar de aparate. 

Distracție transformată într-o tragedie, în doar câteva secunde

Reamintim că accidentul cumplit a avut loc în noaptea de 19 spre 20 ianuarie 2022, pe un drum forestier din Negrești Oaș, județul Satu Mare, după ce colacul cu care trei tineri se dădeau pe zăpadă, tras de o mașină, s-a izbit violent de copaci. Sergiu a murit pe loc, în timp Daniela și Patricia, ambele de 21 de ani, au ajuns în stare gravă la spital. 

Pe acelaşi subiect

"În jurul orei 00:10, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Someș al județului Satu Mare a fost alertat să intervină pentru acordarea îngrijirilor medicale celor trei victime rezultate în urma producerii unui accident rutier. În accident a fost implicat un autoturism care trăgea un tubing pe care se aflau trei persoane. La fața locului s-au deplasat 9 subofițeri cu o autospecială de primă intervenție și comanda, două ambulanțe SMURD (una de terapie intensiva mobilă și una cu echipaj de prim-ajutor) și doua ambulanțe aparținând Serviciului de Ambulanță Județean", au transmis atunci pompierii militari sătmăreni.

Impactul a fost cumplit pentru cei trei tineri.

Sergiu a murit pe loc, iar cele două tinere au fost grav rănite, fiind transportate la spital.

Medic: "Așteptăm un miracol"

Daniela a ajuns în comă la Spitalul din Baia Mare. Încă de atunci, medicii spuneau că șansele de supraviețuire ale fetei sunt mici. 

"Pacienta a fost adusă prin transfer, în urma unui accident, la spitalul nostru. În acest moment este intubată, într-o comă profundă de grad 4. Suntem rezervați în privința diagnosticului. În acest moment așteptăm un miracol, ca să zic așa", a declarat Alexandru Oros, manager Spitalul Judetean de Urgență Baia Mare, pentru Observator.

Șoferul avea 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat

Potrivit polițiștilor, șoferul care i-a tras pe tineri a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost de 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

"La data de 19 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Politiei oraș Negrești Oaș au fost sesizați cu privire la producerea unui accident, pe un drum forestier din Negrești Oaș. Din verificările efectuate la fața locului, polițiștii au constatat faptul că un bărbat, de 27 de ani, din Negrești Oaș, aflat la volanul unui autoturism, a tractatat o cameră de cauciuc, provenită de la un tractor, în care erau așezate 2 tinere, de 21 de ani, și un bărbat, de 35 de ani, toți din Negrești Oaș. În timpul deplasării, cauciucul a întrat în balans, iar cele trei persoane au fost aruncate în șanțul din partea dreapta a drumului, lovindu-se de copaci. In urma impactului a rezultatul decesul, pe loc, al bărbatului de 35 de ani și rănirea gravă a celor două tinere. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, acestuia i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei", a transmis IPJ Satu Mare.

Polițiștii continuă verificările în acest caz, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

- Articol realizat cu ajutorul informațiilor obținute de reporterul Observator Simona Vasiac -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Daniela, fata ajunsă în comă la spital după accidentul din Negrești Oaș, este în moarte cerebrală. Părinții speră la o minune