Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video De la presupusă ucigașă, la femeie în libertate. Mister în dosarul "Ioan Crișan", după eliberarea fiicei lui și a altor doi suspecți

Laura Crișan, fiica omului de afaceri Ioan Crișan, va rămâne în libertate, după ce judecătorii au respins propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii Parchetului General. Laura Crișan este acuzată de trei infracțiuni: instigare la omor calificat, la distrugere și la nerespectarea regimului materiilor explozive. Anchetatorii susţin că aceasta ar fi plătit 100.000 de euro pentru asasinarea tatălui său.

de Iulia Pop

la 25.10.2024 , 13:44

Urmează în acest caz ca magistrații să analizeze contestația depusă de procurorii în această dimineață și mai apoi să stabilească o dată la care aceasta va fi judecată.

Nu este totuși exclus ca magistrații de la o instanță superioară să aibă o altă părere și să accepte până la urmă propunerea de arestare preventivă, pentru că în acel referat sunt coroborate foarte multe situații, foarte multe evenimente, foarte multe date clare, dar și mărturiile a peste 10 persoane.

Oricum, decizia de aseara a luat prin surprindere pe toată lumea și a șocat practic opinia publică pentru că, pe numele celor trei suspecți erau aduse acuzații extrem de grave. Poate cea mai gravă e cea de omor calificat.

Vezi și

La Arad, la această oră, este liniște. Am vizitat pe rând domiciliile celor 3 suspecți, însă, până la această oră, nici unul nu a ajuns acasă.

Pe acelaşi subiect

Răsturnare de situație în cazul uciderii omului de afaceri Ioan Crișan. Fiica lui, eliberată din arest

"Cred că este cea mai corectă decizie pe care ar fi putut să o dea doamna judecător". Sunt primele cuvinte ale fiicei milionarului Ioan Crişan, rostite la scurt timp după ce a aflat că este, din nou, un om liber. Decizia a fost luată de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti. Deşi în faţa procurorilor, dar şi în faţa judecătorilor, Laura Crişan s-a prevalat de dreptul de tăcere, în faţa jurnaliştilor a fost mult mai degajată.

Potrivit referatului de propunere a arestării preventive întocmit de procurorii Parchetului General, Laura Crișan este acuzată de trei infracțiuni: instigare la omor calificat, la distrugere și la nerespectarea regimului materiilor explozive.

Anchetatorii susţin că fiica omului de afaceri ar fi plătit 100.000 de euro pentru asasinarea tatălui său. Totul pentru că acesta ar fi intenţionat să o dezmoştenească. Laura Crişan a dezminţit toate acuzaţiile. Judecătorii i-au lăsat liberi şi pe cei doi presupuşi complici, care au fost reţinuţi în aceeaşi zi cu fiica omului de afaceri.

Procurorii au arătat în referatul cu propunerile de arestare că cei doi bărbaţi ar fi plasat dispozitivul exploziv improvizat sub maşina omului de afaceri Ioan Crişan, cu doua zile înainte de tragedie şi tot ei l-ar fi detonat, de la distanţă pe 29 mai 2021. Mai mult, semnalul GSM al telefoanelor celor doi suspecţi ar fi identificat, susţin tot achetatori, în apropierea locuinţei omului de afaceri, cu o noapte înainte de crimă.

"În sarcina inculpaţilor s-a reținut că la data de 27 mai 2021 au procurat un mecanism care putea fi folosit ca detonator într-un dispozitiv exploziv improvizat, controlabil prin intermediul telefonului mobil şi l-au plasat în autoturismul numitului Crişan Ioan, iar la data de 29 mai 2021, ora 06:59, acționând cu premeditare şi din interes material, l-au detonat de la distanță în timp ce victima se deplasa la volanul autoturismului", se arată în referatul Parchetului General.

"Nu există nicio filmare, mărturie, care să-i plaseze în proximatitatea vehicolului în noaptea de dinaintea exploziei", a spus Dan Chitic, avocatul unuia dintre suspecți.

Cel de-al treilea bărbat suspectat, frizerul cu abilități de electronist, este și el în libertate. Ar fi colaborat în ultimele luni cu poliția şi le-ar fi povestit anchetatorilor cum şi-ar fi dus suspecţii planul la bun sfârşit.

Decizia magistraţilor nu este definitivă şi a fost deja contestată de procurori.

Iulia Pop Like

Îmi place să știu. Pun întrebări, și cer, imperios, răspunsuri! Îmi place să ascult. Sincer, uneori de atât e nevoie! Îmi place să scriu. Sunt perfecționistă și “lupt” pentru fiecare cuvânt din știre! Îmi place să zâmbesc.

Întrebarea zilei
Resimţiţi efectele trecerii la ora de iarna?
Observator » Evenimente » De la presupusă ucigașă, la femeie în libertate. Mister în dosarul "Ioan Crișan", după eliberarea fiicei lui și a altor doi suspecți