Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Răsturnare de situație în cazul asasinării lui Ioan Crișan: Procurorii nu au probe. Suspecții, eliberați

Decizie şocantă a instanţei în dosarul asasinatului de la Arad. Fiica omului de afaceri Ioan Crişan, pe care procurorii au indicat-o - după 3 ani şi 5 luni de la moartea milionarului - ca fiind principala suspectă, a fost lăsată în libertate. Aceeaşi decizie au luat-o judecătorii şi în cazul celor doi presupuşi complici. Parchetul a contestat deja sentinţa care nu este definitivă.

de Redactia Observator

la 25.10.2024 , 13:35

"Cred că este cea mai corectă decizie pe care ar fi putut să o dea doamna judecător", a spus Laura Crișan.

Sunt primele cuvinte ale fiicei milionarului Ioan Crişan, rostite la scurt timp după ce a aflat că este din nou, un om liber. Decizia a fost luată de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti. Deşi în faţa procurorilor, dar şi în faţa judecătorilor, Laura Crişan s-a prevalat de dreptul de tăcere, în faţa jurnaliştilor a fost mult mai degajată.

Laura Crișan, eliberată din lipsă de probe

Vezi și

Potrivit referatului de propunere a arestării preventive întocmit de procurorii Parchetului General, Laura Crișan este acuzată de trei infracțiuni: instigare la omor calificat, la distrugere și la nerespectarea regimului materiilor explozive.

Pe acelaşi subiect

Anchetatorii susţin că fiica omului de afaceri ar fi plătit 100.000 de euro pentru asasinarea tatălui său. Totul pentru că acesta ar fi intenţionat să o dezmoştenească. Laura Crişan a dezminţit toate acuzaţiile.

Judecătorii i-au lăsat liberi şi pe cei doi presupuşi complici care au fost reţinuţi în aceeaşi zi cu fiica omului de afaceri.

Procurorii au arătat în referatul cu propunerile de arestare că cei doi bărbaţi ar fi plasat dipozitivul exploziv improvizat sub maşina omului de afaceri Ioan Crişan, cu doua zile înainte de tragedie şi tot ei l-ar fi detonat, de la distanţă pe 29 mai 2021. Mai mult, semnalul GSM al telefoanelor celor doi suspecţi ar fi identificat, susţin tot achetatori, în apropierea locuinţei omului de afaceri, cu o noapte înainte de crimă.

Ce spune avocatul femeii

"În sarcina inculpaţilor s-a reținut că la data de 27 mai 2021 au procurat un mecanism care putea fi folosit ca detonator într-un dispozitiv exploziv improvizat, controlabil prin intermediul telefonului mobil şi l-au plasat în autoturismul numitului Crişan Ioan, iar la data de 29 mai 2021, ora 06:59, acționând cu premeditare şi din interes material, l-au detonat de la distanță în timp ce victima se deplasa la volanul autoturismului", scrie în Referatul Parchetului General.

"Nu există nicio filmare mărturie care să-i plaseze în proximatitatea vehiculului în noaptea de dinaintea exploziei", Nicolae Trăistaru, avocat.

"Nu a fost de vină copilul ăsta! Eu nu ştiu cine l-a băgat?! Ştiţi ce copil a fost ăsta? Şi-a văzut de familia lui, că are doi copii, şi-a văzut de casa lui, de munca lui. Eu nu l-am văzut încurcat cu nimeni", spune un localnic despre unul dintre suspecți. 

Cel de-al treilea bărbat suspectat, frizerul cu abilități de electronist, este și el în libertate. Ar fi colaborat în ultimele luni cu poliția şi le-ar fi povestit anchetatorilor cum şi-ar fi dus suspecţii planul la bun sfârşit.

"Nu sunt probe, nu sunt probe. Nu a fost absolut nici o greșeală. Crișan a scos 100.000 de euro și i-a cheltuit, e dreptul ei să scoata banii, nu există probe că banii au ajuns la alte persoane", spune Nicolae Trăistaru, avocat.

Decizia magistraţilor nu este definitivă şi a fost deja contestată de procurori.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Resimţiţi efectele trecerii la ora de iarna?
Observator » Evenimente » Răsturnare de situație în cazul asasinării lui Ioan Crișan: Procurorii nu au probe. Suspecții, eliberați