Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Primele declarații ale Laurei Crișan, după ce a fost eliberată. Și restul suspecților au fost lăsați să plece: "Discuții între tată și fiică, atât"

Răsturnare de situaţie în cazul asasinatului de la Arad, în care şi-a pierdut viaţa omul de afaceri Ioan Crișan. Fiica sa, considerată de procurori suspecta principală, a fost eliberată. La fel şi ceilalţi doi posibil complici, acuzaţi că ar fi fost plătiţi de Laura Crişan pentru a-i omorî tatăl. Deşi iniţial anchetatorii au cerut arestarea lor, judecătorii au decis că nu au suficiente probe, aşa că toţi cei trei suspecţi au fost puşi în liberate seara trecută. În fața magistraţilor, au refuzat să facă declarații.

de Bogdan Dinu

la 25.10.2024 , 08:26

După o noapte petrecută în arest, Laura Crişan şi cei doi suspecţi au ajuns în fata judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. După aproape două ore în care avocata de la Arad şi prietenii săi au stat faţă în faţă cu judecătorii în această sală, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis să îi pună de îndată în libertate

Imediat dupa ce a iesit din sala de judecata, femeia a dat primele declaraţii în faţa jurnaliştilor.

Laura Crişan şi cei doi suspecţi au fost eliberați

Vezi și

"Cred ca este cea mai corecta decizie pe care putea sa o dea domana judecator", a spus Laura Crişan.

Pe acelaşi subiect

"V-ați omorat tatal?", a fost întrebată fiica milionarului

"Nu", spune aceasta.

Întrebată dacă s-a certat vreodată cu tatăl ei, Laura Crișan a răspuns: "Discuții între tată și fiică, atât."

Procurorii susţin totuşi că fiica omului de afaceri ar fi plătit 100.000 de euro pentru asasinarea tatălui său.

"De ce ați retras acea sumă de bani de la bancă?", a întrebat reporterul.

"Nu știu, cred că este dreptul meu să retrag sume de bani", a răspuns aceasta.

Liberi sunt şi cei doi presupuşi complici ai femeii, reţinuţi miercuri seara, o dată cu ea. Cel de-al treilea bărbat suspectat, frizerul cu abilități de electronist, este și el în libertate. Ar fi colaborat în ultimele luni cu poliția. El i-a indicat pe cei doi ca fiind cei care ar fi detonat bomba.

Ce a declarat Laura Crișan

"De ce credeți că v-a denunțat frizerul?", a fost întrebată.

"Nu știu, nu-l cunosc", a răspuns Laura Crișan.

După ce au plecat de la Curtea de Apel Bucureşti, femeia şi cei doi suspecţi s-au întors la Arestul Central pentru a-şi strânge lucrurile. Femeia, de profesie avocat, şi cei doi presupuşi complici au fost acuzaţi de omor calificat, distrugere şi nerespectarea regimului materiilor explozive.

"Nu sunt probe, nu sunt probe. Nu a fost absolut nici o greseala. Crișan a scos 100.000 de euro și i-a cheltuit, e dreptul ei să scoată banii, nu existî probe ca banii au ajuns la alte persoane", spune Nicolae Trăistaru, avocat.

Potrivit surselor judiciare, singura probă din dosar împotriva celor trei ar fi semnalul GSM al telefonaelor, identificat de către achetatori în apropierea locuinței omului de afaceri cu o noapte înainte de crimă. Decizia de aseară a instanţei poate fi contestată de procurori.

Procurorii cred că femeia ar fi comandat asasinatul din cauza certurilor pe avere

Conform anchetatorilor, cei doi complici ar fi procurat, în mai 2021, un mecanism care putea fi folosit ca detonator într-un dispozitiv improvizat, controlabil prin intermediul telefonului mobil, în care au încorporat ulterior încărcătura explozivă. Mecanismul a fost plasat în autoturismul lui Ioan Crişan şi detonat de la distanţă. Potrivit anchetatorilor, cei doi ar fi fost instigaţi la comiterea faptei de către Laura Crişan.

Încărcătura explozivă ar fi fost luată din Serbia, iar anchetatorii îi caută acum pe alţi posibili complici în țara vecină. Procurorii cred că femeia ar fi comandat asasinatul din cauza certurilor pe avere. Milionarul ar fi vrut să-i lase fostului ginere ferma de somn african și nu fiicei sale. 

Bogdan Dinu Like

Bogdan Dinu s-a alăturat echipei Observator în anul 2020. În prezent activează în cadrul redacției Antena1 ca reporter de eveniment și investigații specializat în domeniul afacerilor interne.

Întrebarea zilei
Resimţiţi efectele trecerii la ora de iarna?
Observator » Evenimente » Primele declarații ale Laurei Crișan, după ce a fost eliberată. Și restul suspecților au fost lăsați să plece: "Discuții între tată și fiică, atât"