Antena Meniu Search
x

Video De săptămâna viitoare, preţurile pe litoral cresc. Cât plăteşte o familie cu doi copii pentru un prânz în Eforie

Dacă aveți un buget limitat pentru o vacanţă la mare ați face bine să vă grăbiți pentru că prețurile de extrasezon mai sunt valabile doar câteva zile. De săptămână viitoare, totul devine mai scump cu cel putin 20%. Asta în condiţiile în care o vacanţă în acest an e  oricum mai scumpă decât cea de vara trecută.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 07.06.2022, 20:03

Vezi și

În cel mai căutat loc de pe litoralul românesc, zona dintre Mamaia Nord şi Năvodari, preţurile sunt pe măsura cererii. Iar de săptămâna viitoare, vor creşte şi mai mult. "Într-adevăr sunt creşteri, dar nu foarte mari, ele sunt date şi de inflaţia şi de creşterile de pe piaţa materiilor prime. Vorbim de un procent de până în 10-12%", a declarat Roxana Taiss, manager complex. De exemplu, pentru cei care merg la mare de Rusalii cea mai ieftină cameră e 150 de lei pe noapte. Proprietarii promit în schimb mici avantaje: vouchere la restaurantul hotelului sau acces la delfinariu.

"Dacă vorbim de Rusalii pornim de la un tarif de 29 de euro de persoană cu mic dejun inclus, acces gratuit la şezlong cu plajă privată", a declarat Roxana Taiss, manager complex. Şi la restaurante sau terase vom scoate mai mulţi bani din portofel. Cafeaua costă acum nouă lei, faţă de opt lei anul trecut, iar cine vrea să se răcorească cu o bere va plăti 14 lei faţă de 12 lei sezonul trecut. La mâncare, creşterile sunt în medie de patru lei la fiecare fel. "Preţurile sunt o surpriză zilnică. Am împărţit creşterea de preţuri, mai ţinem şi noi un leu din creştere, mai punem şi la meniu un leu să mai plătească şi consumatorul final", a declarat Irina Lazăr, proprietară bar.

O familie cu doi copii, în staţiunea Eforie, va plăti pentru un prânz în jur de 200 de lei. "Având în vedere scumpirile cel mai avantajos ar fi patru ciorbe, două ciorbe de peşte pentru părinţi, două supe pentru copii, şi un platou de peşte prăjit. Per total ar costa undeva la 170 de lei", a declarat Alex Ilie, manager cherhana. Şi tradiţionalele plăcinte de pe plajă s-au scumpit. "Am încercat pentru a nu afecta bugetele un zece la sută preţul la raft. Cam asta am putut să facem. îm mare parte cam un leu la produs", a declarat Georgeta Kreici - manager restaurant.

Acum la Costineşti preţul unui şezlong este 30 de lei. Operatorii din turism spun că vor bloca preţurile așa și săptămână viitoare, dar de la 1 iulie sunt creșteri cu până la 20%. Dacă tragem linie, o zi la mare ne costă cel puţin 500 de lei. Oricum ar fi, vom plăti, în funcţie de staţiune, între 10 şi 20% mai mult vara aceasta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » De săptămâna viitoare, preţurile pe litoral cresc. Cât plăteşte o familie cu doi copii pentru un prânz în Eforie