Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video De Ziua Naţională a României, zeci de maramureşeni au îmbrăcat straie de sărbătoare şi au depus la Monumentul Eroilor un steag de 24 de metri

De Ziua Națională a României steagul, simbolul național, a fost cinstit și în Maramureș. Zeci de români, îmbrăcați în costume populare, au purtat pe străzile comunei Oncești un steag lung de 24 de metri, pe care l-au depus apoi la Monumentul Eroilor din localitate.

de Redactia Observator

la 02.12.2021 , 08:30

În Maramureş, la Onceşti, zeci de români îmbrăcați în straie de sărbătoare au purtat un steag uriaş pe străzile comunei. L-au dus prima dată la biserica din localitate. Acolo, preotul a sfinţit simbolul naţional.

Matei Godja, primar Oncești: Steagul este simbolul patriei noastre, dar nu este suficient. Steagul trebuie să îl avem fiecare în inimă. ​Sărbătorim şi aducem acest omagiu, pentru Ziua Naţională a poporului român. 

Drapelul a fost purtat prin toată localitatea

Vezi și

Localnic: Ne deplasăm începând de la biserică şi până la troiţa de la intrare în sat, unde vom comemora moartea eroilor noştri. 

Localnic: Ziua asta e o zi foarte specială pentru români, pentru toţi românii. Încă păstrăm tradiţia, mergem în continuare. 

Steagul, de 24 de metri lungime şi 36 lăţime, a fost adus de un grup de turişti şi a fost depus la Monumentul Eroilor din localitate, pentru a cinsti memoria celor care s-au jertfit pentru reîntregirea patriei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » De Ziua Naţională a României, zeci de maramureşeni au îmbrăcat straie de sărbătoare şi au depus la Monumentul Eroilor un steag de 24 de metri