Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Delegația României pentru summitul NATO din SUA a plecat cu un avion militar, după ce TAROM a anulat aproape 20 de curse. Haos pe aeroportul Otopeni

Delegaţia României care urmează să participe la summitul NATO de la Washington a plecat din ţară cu un avion militar din cauza anulării mai multor curse TAROM. Mai mulţi piloţi şi copiloţi s-au declarat inapţi de zbor şi au refuzat să vină la serviciu, iar pasagerii au fost nevoiţi să aştepte cu orele în sălile de aşteptare ale aeroportului.

de Redactia Observator

la 08.07.2024 , 14:44

Delegația României pentru summitul NATO a plecat în SUA cu un avion militar, după ce TAROM a anulat aproape 20 de curse. Haos pe aeroportul Otopeni Delegația României pentru summitul NATO a plecat în SUA cu un avion militar, după ce TAROM a anulat aproape 20 de curse. Haos pe aeroportul Otopeni - Forţele Aeriene Române

TAROM are mai multe curse anulate până la această oră. Inclusiv cursa delegaţiei României care pleca la summit-ul NATO a fost afectată de protestul piloţilor. Purtătorul de cuvânt al MApN, general de brigadă Constantin Spînu, a declarat că delegaţia României la summitul NATO a plecat, luni dimineaţă, cu o aeronavă C-27J Spartan către Paris. De acolo, delegaţia urmează să ia o cursă către SUA. Din această delegaţie fac parte şi ministrul Apărării, Angel Tîlvăr şi ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu. 

Compania TAROM a anunţat luni anularea a aproximativ 20 curse ”din cauza indisponibilităţii temporare a membrilor echipajului de zbor”, după ce iniţial anunţase că trei curse sunt anulate, pe rutele Beirut, Cairo, Amman, însă multe alte curse către destinaţii interne sau către destinaţii din Europa figurau ca anulate.

Reacţia ministrului Transporturilor

Articolul continuă după reclamă

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, a anunţat, că a solicitat managementului companiei să ia urgent măsuri, apreciind că accentul trebuie pus pe asigurarea personalului navigant şi nu pe menţinerea în schemă a unor persoane care nu au o contribuţie la buna funcţionare a companiei.

La ora 13, ministrul Grindeanu a convocat o şedinţă de urgenţă, a chemat conducerea TAROM pentru a da explicaţii, dar şi pentru a găsi soluţii. Este un haos general în aeroport, sunt sute de pasageri care stau întinşi pe jos, sunt treziţi de astă-noapte, alţii sunt la ghişeul TAROM şi caută să plece cu alte curse alternative.

Una dintre pasagere a fost trimisă la hotel pe banii săi pentru că nu mai sunt locuri la hotelurile cu care colaborează compania aeriană şi astfel i s-a spus ca până mâine seară când are o altă variantă de zbor să meargă la hotel, să plătească, iar ulterior, va primi cândva banii. În această situaţie sunt şi alţi pasageri.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă permiteţi să investiţi cel puţin 25 de lei pe zi?
Observator » Evenimente » Delegația României pentru summitul NATO din SUA a plecat cu un avion militar, după ce TAROM a anulat aproape 20 de curse. Haos pe aeroportul Otopeni