Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Nu ai cu cine să discuţi". Scandal şi haos pe aeroportul Otopeni, după ce Tarom a anulat aproape 20 de curse. Ministrul Transporturilor, şedinţă de urgenţă

Scandal şi haos pe aeroportul Otopeni după ce Tarom a anulat astăzi aproximativ 20 de curse aeriene. Mai mulţi piloţi şi copiloţi s-au declarat inapţi de zbor şi au refuzat să vină la serviciu, iar pasagerii au fost nevoiţi să aştepte cu orele în sălile de aşteptare ale aeroportului. Haosul de pe Aeroportul Otopeni l-a făcut până şi pe Ministrul Transporturilor să reacţioneze. Acesta a cerut managementului companiei TAROM să ia urgent măsuri.

de Ingrid Tîrziu

la 08.07.2024 , 13:58

"Nu ai cu cine să discuţi. Sunăm, dar nu ne răspunde nimeni". "Mâine dimineaţă avem zbor spre China. Nu ştiu cum o să ajung până în Bucureşti". "Ni s-a anulat hotel, transfer tot". "Am sunat la toate numerele de call center şi nu a răspuns nimeni. Ne afectează firma, financiar. O zi de lucru, cam vine undeva la 10.000 de euro", spun pasagerii

TAROM are mai multe curse anulate până la această oră. Inclusiv cursa delegaţiei României care pleca la summit-ul NATO a fost afectată de protestul piloţilor. 

Ministrul Transporturilor, şedinţă de urgenţă 

Vezi și

La ora 13, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a convocat o şedinţă de urgenţă, a chemat conducerea TAROM pentru a da explicaţii, dar şi pentru a găsi soluţii. Este un haos general în aeroport, sunt sute de pasageri care stau întinşi pe jos, sunt treziţi de astă-noapte, alţii sunt la ghişeul TAROM şi caută să plece cu alte curse alternative.

Una dintre pasagere a fost trimisă la hotel pe banii săi pentru că nu mai sunt locuri la hotelurile cu care colaborează compania aeriană şi astfel i s-a spus ca până mâine seară când are o altă variantă de zbor să meargă la hotel, să plătească, iar ulterior, va primi cândva banii. În această situaţie sunt şi alţi pasageri.

17 curse ar fi anulate, nu există o informare oficială. Specialiştii în aviaţie spun că ar fi vorba de un protest spontan pentru că piloţii TAROM au cerut în nenumărate rânduri măriri de salariu cu 30 de procente, dar nu s-a întâmplat asta, şi au cerut reducerea numărului orelor de zbor, ceea ce iar nu s-a întâmplat şi de aceea s-a ajuns probabil la această situaţie. După această şedinţă vom avea o informare publică şi vom afla practic ce se va întâmpla cu această situaţie şi dacă aceşti pasageri vor reuşi să ajungă la destinaţie astăzi. 

Ingrid Tîrziu Like

Cred că sunt în locul în care mi-am dorit să fiu dintotdeauna: în faţa voastră, vorbind despre oameni şi întâmplările lor.

Întrebarea zilei
Vă permiteţi să investiţi cel puţin 25 de lei pe zi?
Observator » Evenimente » "Nu ai cu cine să discuţi". Scandal şi haos pe aeroportul Otopeni, după ce Tarom a anulat aproape 20 de curse. Ministrul Transporturilor, şedinţă de urgenţă