Antena Meniu Search
x

Video Delta Văcăreşti a ars din nou, iar peste 10.000 de metri pătraţi s-au făcut scrum: "Prostia unora care aruncă un chiştoc de ţigară"

Delta Văcăreşti a ars din nou. Un incendiu violent a izbucnit ieri la vegetaţia din rezervaţia naturală şi s-a extins rapid din cauza vântului. Peste 10 mii de metri pătraţi au ars, iar în urma lor a rămas o pătură neagră de scrum. 

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 21.03.2024, 09:37

Vezi și

Incendiul a izbucnit ieri în plină zi în Parcul Natural Văcăreşti. 

Cosmina Balint, reporter Observator: Vegetația din Delta Văcărești arde de mai bine de o oră. Sunt peste 7000 de metri pătrați arși de flăcări, iar focarele se extind din cauza vântului.

Delta Văcăreşti a ars din nou

Norii de fum dens au împânzit cartierul în doar câteva minute. Cei care stau în zonă sunte deja obişnuiţi.

Pe acelaşi subiect

Localnic: Acum vreo 3 săptămâni a fost zona asta. Cred că prostia unora care aruncă un chiştoc de ţigară, poate neintenţionat, dar trebuie să te mai şi gândeşti.

Focarele care se reaprindeau la scurt timp au făcut extrem de dificilă intervenţia pompierilor. 11 autospeciale au intervenit în stingerea flăcărilor.

Vasile Daniel, ISUBIF: S-a manifestat la vegetaţia uscată în mai multe focare pe aproximativ 10.000 de metri pătraţi. Particularităţile zonei care este greu accesibilă pentru autospecialele de intervenţie, dar şi posibilităţile limitate de alimentare cu apă au determinat alertarea unui număr mare de resurse, care au acţionat pentru localizarea incendiului timp de aproximativ două ore.

În Delta Văcărești au avut numeroase incendii în ultima perioadă. Ultimul a fost la începutul anului atunci când un hectar şi jumătate de vegetaţie a fost făcut scrum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Delta Văcăreşti a ars din nou, iar peste 10.000 de metri pătraţi s-au făcut scrum: "Prostia unora care aruncă un chiştoc de ţigară"