Antena Meniu Search
x

Video Incendiu devastator în Delta Văcăreşti. Şase hectare de vegetaţie s-au făcut scrum, iar fumul dens s-a întins pe kilometri distanţă

Delta Văcăreşti arde din nou. Un incendiu devastator a făcut scrum şase hectare din vegetaţia în care şi au făcut casă specii rare de păsări şi animale. Flăcările au fost alimentate de vânt, iar fumul dens s-a întins pe kilometri distranţă. Autorităţile au emis un mesaj ro alert de avertizare pentru localnici şi şoferi.

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 08.02.2024, 19:25

Vezi și

Incendiul a izbucnit în această după amiază în Delta Văcăreşti. În doar câteva secunde flăcările s-au extins şi au format un cerc de foc.

Ana Grigore, reporter Observator: Din cauza vântului puternic focul se extinde cu repeziciune. Sunt zeci de focare care ard în acest moment pe toată suprafaţa Deltei Văcăreşti.

Incendiu devastator în Delta Văcăreşti

Fumul s-a întins rapid pe kilometri. Un mesaj roalert i a avertizat pe localnici sa tina geamurile inchise iar pe soferi sa evite zona

Pe acelaşi subiect

Localnic: Am auzit roalertul, am văzut şi fumul. Se întâmplă frecvent dar vara. 

Pomperii au chemat întăriri. 

Ana Covaşniuc, purtător de cuvânt ISUBIF: Există posibilităţi de propagare din cauza vântului. În acest moment intervin 12 autospeciale de stingere cu apă şi spumă. Pentru informarea populaţiei a fost emis un mesaj prin sistemul RoAlert. 

Incendiile de vegetaţie în rezervaţia naturală delta văcăreşti sunt tot mai frecvente. 

Cristian Mihai, Asociaţia Parcul Naţional Văcăreşti: Se plimbă pe acolo tot felul de cetăţeni mai mult sau mai puţin educaţi care nu sunt totdeauna conştienţi de riscurile care pot să apară din aruncarea unui chiştoc de ţigară sau ceva similar. Sursele cele mai probabile astea ar fi. Neglijenţa şi inconştienţa.

Ana Grigore, reporter Observator: Ultimul control la delta văcăreşti a fost făcut în 2022 tot în urma unui incendiu puternic. Garda de mediu a decis atunci obligaţia de pază permanentă, plan şi regulament care trebuiau implementate la 9 luni de la preluare, lucru care nu s-a întâmplat nici până acum. 

Andrei Corlan, şeful Gărzii Naţionale de Mediu: Aşteptăm să finalizeze incendiul şi urmează să demarăm o acţiune de control la custodele rezervaşiei deltei Văcăreşti pentru a vedea dacă se respectă condiţiile impuse din planul de management, dacă este actualizat planul de management.

În primăvara anului trecut, flăcările au distrus trei hectare din aria naturală, iar focul de acum 6 hectare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Incendiu devastator în Delta Văcăreşti. Şase hectare de vegetaţie s-au făcut scrum, iar fumul dens s-a întins pe kilometri distanţă