Antena Meniu Search
x

Descinderi în forţă la mafia deşeurilor. Cum acţionau firmele care importau gunoaie din vestul Europei, mai ales din Italia

Anchetă de amploare împotriva mafiei deşeurilor. Zeci de suspecţi sunt bănuiţi că au adus ilegal în ţară o 1.500 de tone de gunoaie din Europa, sub pretextul reciclării. Mascaţii au descins în 44 de locuri din Arad, Bihor, Hunedoara, Alba şi Sibiu.   

de Redactia Observator

la 01.10.2023, 13:41

Vezi și

Cei din grupul infracţional vizat de DIICOT acţionau pe trei paliere pentru a putea disimula şi a pierde urma acestor deşeuri aduse din Vestul Europei. Foarte multe transporturi au fost, însă, identificate în Italia.

Pe primul palier erau brokerii, cei care se ocupau de importurile de deşeuri în vedea reciclării. Însă nu ajungeau la reciclare aceste deşeuri, potrivit anchetatorilor. 

Al doilea palier era cel al transportatorilor, care mergeau la sediile societăţilor din vestul Europei, de regulă în Italia, de unde încărcau deşeurile şi aici apar şi înformaţii false în documentele de transport, potrivit procurorilor. 

Pe cel de-al treilea palier erau societăţile din România şi administratorii acestora, care trebuiau să se ocupe de reciclarea lor. Vorbim despre deşeuri menajere ajungeau să fie arse.

Ancheta a pornit la începutul anului, după ce Garda de Mediu a fost în controale în vestul României. Atunci a fost sesizat Parchetul, a urmat monitorizarea societăţilor respective şi au fost interceptate 57 de transporturi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Descinderi în forţă la mafia deşeurilor. Cum acţionau firmele care importau gunoaie din vestul Europei, mai ales din Italia