Antena Meniu Search
x

Descoperire neaşteptată în vama Nădlac II. Peste 90 de cetăţeni străini, ascunşi în trei mijloace de transport, încercau să treacă ilegal graniţa în Ungaria

Peste 90 de cetăţeni din diverse state au fost găsiţi de poliţiştii de frontieră de la Nădlac în timp ce încercau să treacă ilegal graniţa în Ungaria, ei fiind ascunşi în trei mijloace de transport conduse de şoferi turci şi români.

de Redactia Observator

la 18.06.2023, 12:17

50 de persoane care încercau să treacă ilegal frontieră României au fost găsite într-un camion aflat la Nădlac. Alți 42 de străini au fost descoperiți în două mașini, în aceași loc, în ultimele 24 de ore.

Şoferii se deplasau pe ruta România - Italia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au anunțat că au depistat 92 de cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în trei mijloace de transport conduse de șoferi turci și români.

„În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, doi cetățeni români, respectiv un turc aflați la volanul unor microbuze înmatriculate în România și unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Șoferul automarfarului transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, ambalaje pentru o societate comercială din Slovacia, iar șoferii microbuzelor se deplasau, fără încărcătură, pe ruta România-Italia. În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijloacelor de transport. Astfel, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, în total, 92 de cetăţeni străini, doar în TIR fiind descoperite ascunse 50 de persoane”, a anunțat Poliția de Frontieră, potrivit Mediafax.

Persoanele au fost transportate la sediul Poliției de Frontieră. După cercetări, anchetatorii au stabilit că este vorba despre cetățeni din Siria, Irak, Bangladesh, Sri Lanka și Egipt care încercau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din vestul Europei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Descoperire neaşteptată în vama Nădlac II. Peste 90 de cetăţeni străini, ascunşi în trei mijloace de transport, încercau să treacă ilegal graniţa în Ungaria