Antena Meniu Search
x

Galerie foto Dezastru pe un drum din Bihor, după ce două TIR-uri s-au ciocnit frontal. Unul dintre şoferi a murit în drum spre spital

Imagini de groază, în această dimineaţă, în judeţul Bihor. Un şofer a murit, iar un altul a fost transportat de urgenţă la spital, după ce TIR-urile pe care le conduceau s-au ciocnit violent. Nenorocirea s-a produs pe DN 1, în localitatea Tinăud.

de Redactia Observator

la 13.02.2024, 08:00

Un şofer de 52 de ani nu a văzut o insulă de calmare a traficului amplasată între cele două benzi de circulaţie şi a intrat direct într-un alt tir care era condus de un şofer de 40 de ani. Ambii șoferi au rămas încarcerați. Mai multe echipaje au intervenit la faţa locului pentru a-i scoate pe cei doi din fiarele contorsionate. Din păcate şoferul de 40 de ani a murit în timp ce era transportat la spital. 

"La ora 2.00, ISU Crișana a fost sesizat cu privire la producerea unui accident rutier între două TIR-uri pe DN 1, în localitatea Tinăud, ambii șoferi rămânând încarcerați în urma evenimentului. Echipajul de descarcerare a aprocedat la descarcerarea victimelor, predându-le echipajelor medicale. Din nefericire, în pofida manevrelor de resuscitare efectuate, unul dintre șoferi a decedat. Cea de-a doua victimă a fost asistată medical și transportată la Unitatea de Primire a Urgențelor a Spitalului Clinic Județean Bihor", au transmis reprezentanţii ISU Bihor.

Unul dintre şoferi a băut înainte să urce la volan

Anchetatorii au deschis un dosar penal pe numele şoferului care a produs accidentul rutier. În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că bărbatul de 52 de ani prezenta o concentrație alcoolică de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta este cercetat pentru ucidere din culpă. 

Pe acelaşi subiect

"Marți, 13 februarie a.c., la ora 02.00, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor a fost sesizat prin S.N.U.A.U. 112 că, pe D.N.1,, în localitatea Tinăud, județul Bihor, s-a produs un accident rutier, în care au fost implicate două autotrenuri. Din primele investigații efectuate de polițiștii rutieri din Aleșd, la fața locului, a reieșit că, un bărbat de 52 de ani, din municipiul Ploiești, județul Prahova, în timp ce conducea un autotren cu semiremorcă înspre Oradea, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, ar fi lovit o insulă de calmare a traficului rutier, ar fi pătruns pe sensul opus de circulație, unde ar fi intrat în coliziune frontală cu un alt autotren cu semiremorcă, condus, înspre Cluj - Napoca, de un bărbat de 40 de ani, din localitatea Borșa, județul Maramureș. 

În urma accidentului rutier, bărbatul de 40 de ani, din județul Maramureș, care conducea cel de-al doilea autotren, a suferit leziuni, care, din păcate, i-au provocat decesul, în timp ce era transportat la spital. Totodată, conducătorul primului autovehicul a fost transportat la spital pentru investigații și îngrijiri medicale. În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că bărbatul de 52 de ani, care conducea primul autotren, prezenta o concentrație alcoolică de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Temporar, circulația pe D.N.1 a fost blocată și deviată pe o rută ocolitoare, iar la ora 05:40, traficul rutier a fost reluat în condiții normale", au informat poliţiştii bihoreni.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii rutieri din Aleșd continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleșd, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Dezastru pe un drum din Bihor, după ce două TIR-uri s-au ciocnit frontal. Unul dintre şoferi a murit în drum spre spital