Antena Meniu Search
x

Dinu-Octavian Nicolescu, fost director în Ministerul Mediului, judecat pentru trafic de influență. A cerut mită de 1 milion de lei

Dinu-Octavian Nicolescu, fost director economic în cadrul Ministerului Mediului, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 11.10.2023, 10:22

Dinu-Octavian Nicolescu, fost director în Ministerul Mediului, trimis în judecată pentru trafic de influență. A cerut mită 1 milion de lei
Dinu-Octavian Nicolescu, fost director în Ministerul Mediului, trimis în judecată pentru trafic de influență. A cerut mită 1 milion de lei - Hepta

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, miercuri, AGERPRES, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Dinu-Octavian Nicolescu, la data faptei director economic în cadrul Ministerului Mediului, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă şi spălare de bani în formă continuată.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis instanţei că în luna aprilie 2020 Dinu-Octavian Nicolescu, în calitatea menţionată, printr-un intermediar, i-ar fi pretins unui om de afaceri (martor în cauză) suma de 1.000.000 lei pentru a-şi exercita influenţa pe care acesta ar fi lăsat să se înţeleagă că o avea asupra unor funcţionari publici din cadrul Ministerului Mediului şi că i-ar determina pe aceştia să dispună anularea obligaţiilor fiscale, în valoare de 3.478.438 lei, pe care societatea omului de afaceri le avea de achitat către Administraţia Fondului pentru Mediu.

În contextul menţionat, în datele de 13 şi 14 aprilie 2020, Dinu-Octavian Nicolescu, prin acelaşi intermediar, ar fi primit în două tranşe (500.000 lei şi 495.000 lei) suma totală de 995.000 de lei, menţionează sursa citată.

A cerut mită de un milion de lei 

Pe acelaşi subiect

"Pentru a disimula adevărata provenienţă a unei părţi din suma de bani primită cu titlu de mită (354.903 lei), inculpatul Dinu-Octavian Nicolescu ar fi efectuat mai multe depuneri bancare de numerar şi transferuri succesive de bani între conturile proprii", arată anchetatorii.

În dosar au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra a două imobile şi asupra sumei de 25.000 euro, ridicată de la inculpat cu ocazia efectuării percheziţiei domiciliare, informează DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Dinu-Octavian Nicolescu, fost director în Ministerul Mediului, judecat pentru trafic de influență. A cerut mită de 1 milion de lei