Antena Meniu Search
x

Accident feroviar în Teleorman, autorităţile se contrazic. Agifer: Trenul de călători a lovit "fără discuție" marfarul. A fost o ciocnire violentă

Cele două trenuri implicate, luni dimineaţă, în accidentul din judeţul Teleorman s-au ciocnit, însă cauzele şi mecanismul vor fi stabilite în cadrul anchetei, a anunţat directorul Agifer.

de Redactia Observator

la 13.03.2023, 12:50

Directorul Agifer: Trenul de călători a lovit “fără discuție” marfarul, în Teleorman. A fost o ciocnire violentă
Directorul Agifer: Trenul de călători a lovit “fără discuție” marfarul, în Teleorman. A fost o ciocnire violentă

"În urma depăşirii unui semnal care indica oprire, avea culoarea roşie, a ajuns din urmă un tren de marfă al operatorului DB Cargo încărcat cu autoturisme. În urma acestei coliziuni, ultimele trei vagoane ale trenului de marfă au deraiat în aşa fel încât penultimul vagon a fost răsturnat, iar antepenultimul a rămas înclinat într-o parte. Raportul de investigare care va fi întocmit în urma acestei acţiuni de investigare va cuprinde chestiuni legate de: probe de la faţa locului, chestionarea personalului, eventual făcute probe şi încercări.

Şi în urmă cestei analize complexe făcute şi a trecerii prin toate capitolele care temenic trebuie să fie realizate se vor obţine factorii cauzali, factorii contribuitivi şi factorii sistemici, care au condus la producerea acetui accident și eventual, dar aproape sigur va fi aşa, vom emte şi niște recomandări de siguranţă care vor fi transmise către autoritatea de siguranţă feroviară română, care le va analiză și în urmă acestei analize va stabnili niște măsuri pe care le va urmări în implementare prin activitatea de supraveghere şi control pe care o face. Fără nicio discuţie, a existat o tamponare violentă între cele două trenuri", a declarat directorul Agifer, Laurenţiu Dumitru, referindu-se la accidentul din judeţul Teleorman. Agifer cercetează incidentul şi urmează a stabili cauzele şi mecanismul de producere.

Potrivit lui Laurenţiu Dumitru, expertizele care vor fi realizate în cadrul cercetării ar putea contrazice orice detaliu iniţial, iar antepronunţarea este exclusă.

12 persoane au primit îngrijiri medicale, iar patru au fost transportate la spital, în urma unui incident feroviar care a avut loc, luni dimineaţă, în judeţul Teleorman. Datele iniţiale arătau că un tren de persoane a frânat brusc pentru a evita impactul cu un tren de marfă care deraiase anterior.

Pe acelaşi subiect

Marfarul transporta vehicule Ford

"Confirmăm că un tren încărcat cu vehicule Ford a fost implicat într-un incident în această dimineaţă în gara Roşiorii de Vede. În acest moment aşteptăm mai multe informaţii. În conformitate cu politicile noastre, toate vehiculele aflate în tranzit fac obiectul asigurărilor. În prezent, autorităţile derulează investigaţiile necesare, pe care le sprijinim împreună cu furnizorul nostru de transport", a transmis purtătorul de cuvânt al Ford România, Ana Maria Timiş.

Două vagoane din compunerea unui tren privat de marfă încărcat cu autoturisme au deraiat luni dimineaţa, în jurul orei 4:00, la intrare în staţia Roşiori Nord, iar unul s-a răsturnat, potrivit CFR SA Trenul avea ca staţie de destinaţie Portul Constanţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Accident feroviar în Teleorman, autorităţile se contrazic. Agifer: Trenul de călători a lovit "fără discuție" marfarul. A fost o ciocnire violentă