Antena Meniu Search
x

Video Doi prahoveni au rămas blocaţi noaptea, pe munte, cu bebeluşul de 5 luni. Spun că acolo i-a dus GPS-ul

Experienţă traumatizantă pentru doi părinţi şi bebeluşul lor de 5 luni care au rămas blocaţi cu maşina pe un drum înzăpezit, în Munţii Sebeşului. În miez de noapte, salvamontiştii din Alba au plecat în căutarea familiei care era într-un autoturism de teren. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 14.03.2024, 14:10

Vezi și

Doi adulţi şi un copil de 5 luni au rămas blocaţi cu un autoturism de teren pe un drum impracticabil din cauza zăpezii, în Munţii Sebeşului, aceştia fiind ajutaţi să ajungă la pensiunea unde erau cazaţi de către salvamontiştii din Alba. "Copilul în vârstă de 5 luni şi cei doi adulţi erau în stare bună când au fost găsiţi de salvatorii montani, însă erau blocaţi cu acel autoturism pe un drum înzăpezit", transmite Claudiu Loghin, reporter Observator.

Blocaţi pe munte cu bebeluşul de 5 luni

"Alerta s-a dat în jurul orei 23. Au pornit către locul indicat în apelul de urgenţă trei salvatori montani, care au acţionat cu două snowmobile. Cei doi adulţi şi copilul de 5 luni au fost recuperaţi şi duşi la pensiunea la care erau cazaţi, la capătul unei acţiuni care a durat aproximativ două ore. Adulţii sunt din judeţul Prahova şi au ajuns pe acel drum înzăpezit pentru că, aşa cum le-au declarat salvatorilor montani, acolo i-a dus GPS-ul", adaugă Claudiu Loghin, reporter Observator.

Intervenţia de salvare, care a durat circa două ore, a avut loc în noaptea de miercuri spre joi. Potrivit reprezentantului Serviciului Public Judeţean Salvamot Salvaspeo Alba, Cristian Nitescu, echipajul Salvamont Alba de la punctul de lucru Şureanu a fost alertat, miercuri seara, în jurul orei 23,00, pentru a salva două persoane adulte şi un copil de 5 luni.

"Aceştia au rămas blocaţi cu autoturismul în zăpadă, după ce au ales un drum impracticabil pe timp de iarnă. Cu determinare şi profesionalism, trei salvatori montani s-au deplasat cu două snowmobile, au reuşit să ajungă la familie şi să îi aducă în siguranţă la pensiunea unde erau cazaţi. Acţiunea de salvare s-a încheiat cu succes la ora 1,00", a transmis Cristian Nitescu.

El a adăugat că autoturismul de teren a rămas blocat în drumul înzăpezit, urmând să fie remorcat în zilele următoare. "Acest incident ne reaminteşte cât de important este să fim conştienţi de riscurile pe care le implică deplasările în zone montane pe timp de iarnă şi să ne informăm corespunzător înainte de a ne aventura pe drumuri care pot deveni impracticabile", a conchis reprezentantul Salvamont.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Doi prahoveni au rămas blocaţi noaptea, pe munte, cu bebeluşul de 5 luni. Spun că acolo i-a dus GPS-ul