Antena Meniu Search
x

Doi români, implicaţi în uciderea unui om în Irlanda, trimişi în judecată. Alte 9 persoane au primit pedepse care însumează 177 de ani de închisoare

Doi români, unul aflat în arest preventiv, celălalt în lipsă, au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT, pentru cinci capete de acuzare, printre care omor calificat şi şantaj, după ce au fost implicaţi în uciderea unui bărbat, în anul 2014, în Irlanda. Alte nouă persoane au fost judecate în acelaşi caz, iar pedepsele lor totalizează 177 de ani de închisoare. În plus, cei condamnaţi au de plătit daune de peste 1,1 milioane de euro, după prima decizie a instanţei.

De Redactia Observator la 25.09.2022, 12:31
Alte nouă persoane au primit pedepse care însumează 177 de ani de închisoare
Doi români implicaţi în uciderea unui om în Irlanda, trimişi în judecată - Shutterstock

Potrivit unui comunicat de presă, de duminică, al DIICOT, în urma rechizitoriului, doi bărbaţi au fost trimişi în judecată, unul în stare de arest preventiv, celălalt în lipsă, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, omor calificat (o victimă), tentativă la omor calificat (două persoane vătămate), instigare la tâlhărie calificată (o victimă) şi şantaj, potrivit News.ro.

”În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada martie - aprilie 2014, pe teritoriul Irlandei, cei doi inculpaţi (unul având rolul de lider) împreună cu alţi 10 cetăţeni români au constituit un grup infracţional organizat, în vederea comiterii unor infracţiunii de omor. În acest scop, membrii grupului au urmărit şi supravegheat persoane considerate rivale grupării infracţionale şi au exercitat asupra acestora acte de violenţă de o intensitate deosebită în urma cărora, una dintre victime a decedat. Astfel, unul dintre inculpaţi l-a instigat pe celălalt inculpat şi alte persoane să pătrundă în locuinţă şi să exercite la data de 10.04.2014 acte de violenţă (cu răngi, bâte şi cuţite) asupra a două persoane vătămate, lovindu-le pe acestea în zone vitale (în zona capului), acţiuni urmate de sustragerea din locuinţă mai multe bunuri”, precizează DIICOT.

Unul dintre inculpaţi a ameninţat două persoane în luna aprilie 2014, pentru taxă de protecție

Cu privire la infracţiunea de şantaj s-a reţinut că, unul dintre inculpaţi a ameninţat două persoane în luna aprilie 2014, solicitându-le sume de bani cu titlu de taxe de protecţie, respectiv suma de 7.000 de euro. Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Bucureşti.

DIICOT mai subliniază că în data de 20 martie 2018 s-a dispus trimiterea în judecată a altor 9 inculpaţi, aceştia fiind condamnaţi în primă instanţă la data de 20.04.2021 la pedepse totalizând 177 de ani închisoare, fiind obligaţi la plata unor despăgubiri civile de 1.150.000 de euro daune morale.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Doi români, implicaţi în uciderea unui om în Irlanda, trimişi în judecată. Alte 9 persoane au primit pedepse care însumează 177 de ani de închisoare