Antena Meniu Search
x

Video Doi ucraineni, salvaţi dintr-o zonă cu risc maxim de avalanşă, în munţii Maramureşului. Unul dintre ei era încălţat în adidaşi

Este risc ridicat de avalanşe în aproape toate masivele din ţară iar asta face ca oricine se aventurează pe munte să o facă în condiţii extrem de dificile. Doar în ultimele 24 de ore, 70 de persoane au avut nevoie de ajutorul salvatorilor montani. Cele mai multe intervenţii au fost în Braşov, Voineasa, Maramureş, Cluj şi Caraş Severin. În această dimineaţă în munţii Maramureşului s-a dat din nou alarma pentru recuperarea a doi cetăţeni ucrainieni. 

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 29.01.2024, 13:46

Vezi și

În urmă cu câteva minute, cei doi ucraineni care s-au rătăcit în Munţii Maramureşului, un masiv în care în momentul de faţă riscul de avalansă este unul ridicat au fosr recuperaţi de către echipajul SMURD, de echpajul de pe elicopter, dar şi de salvamontişti maramureşeni care au intervenit. Aceştia au fost deja predaţi unui echipaj medical sosit la faţa locului şi urmează să fie transferaţi la spital deoarece unul dintre ei se află în stare gravă şi a suferit degerături.

Cei doi au fost 4 zile pe drum

Cei doi ucraineni sunt pe drum de 4 zile iar în cursul dimineţii au ajuns în munţii Maramureşului şi în acel moment au cerut ajutorul autorităţilor din ţara noastră. Tot în această dimineaţă, salvamontiştii de la salvamont Maramureş au mai intervenit la o femeie care locuia pe Dealul Florilor din zona municipiului Baia Mare pentru a o transporta la echipajul medical care a venit să-i ofere primul ajutor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Doi ucraineni, salvaţi dintr-o zonă cu risc maxim de avalanşă, în munţii Maramureşului. Unul dintre ei era încălţat în adidaşi