Antena Meniu Search
x

Doi vameşi, trimişi în judecată. Ar fi luat 40.000 lei mită pentru a permite în ţară măşti neconforme din China

Doi inspectori vamali au fost trimişi în judecată de comisarii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fiind acuzaţi că au primit aproape 40.000 de lei de la doi oameni de afaceri pentru deblocarea a două containere cu măşti de protecţie neconforme, care fuseseră importate din China, potrivit News.ro.

de Redactia Observator

la 24.11.2022, 15:51

Ar fi luat 40.000 lei mită pentru a permite în ţară măşti neconforme din China
Doi vameşi, trimişi în judecată - Profimedia

Direcţia Naţională Anticorupţie a transmis, joi,24 noiembrie, printr-un comunicat, că procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Daniel Cojocaru, la data faptelor inspector vamal în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Galaţi - Biroul Vamal de Frontieră Constanţa Sud, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, în formă continuată, complicitate la fals intelectual, (două infracţiuni), lui Dorel Emanuel Petcu, la data faptelor inspector vamal în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Galaţi - Biroul Vamal de Frontieră Constanţa Sud pentru săvârşirea a două infracţiuni de fals intelectual, a administratorului unei societăţi comerciale, pentru complicitate la luare de mită şi directorul unei firme pentru dare de mită în formă continuată. 

Dorel Emanuel Petcu ar fi falsificat două declaraţii vamale

“În perioada 12 ianuarie - 17 februarie 2021, inculpatul Cojocaru Daniel, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins de la doi oameni de afaceri suma totală de 17.000 USD şi ar fi primit, direct sau prin intermediari, suma de 38.000 lei pentru a face acte contrare îndatoririlor sale de serviciu. Concret, pentru banii primiţi, inculpatul Cojocaru Daniel ar fi făcut demersuri pentru deblocarea din vama Portului Constanţa – Agigea, a două containere cu măşti de protecţie, neconforme, importate din China, de către cei doi oameni de afaceri”, se arată în comunicatul DNA. 

Sursa citată a precizat că Dorel Emanuel Petcu ar fi falsificat două declaraţii vamale în care ar fi consemnat faptul că ar fi efectuat controlul fizic al mărfurilor menţionate, deşi în realitate controlul fizic ar fi fost efectuat de către inspectorul vamal Daniel Cojocaru. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Doi vameşi, trimişi în judecată. Ar fi luat 40.000 lei mită pentru a permite în ţară măşti neconforme din China