Antena Meniu Search
x

Procurorii anunță că senatorul Chiţac este cercetat penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație anunță că s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, în cauza privind un membru al Senatului României.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 16.03.2020, 17:05

Senatorul Chițat susține o declarație
Senatorul Vergil Chițac are dosar penal, fiind acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor - Lucian Muntean / Andreea Alexandru via Hepta
  • Senatorul cițac are dosar penal, după ce a infectat cu coronavirus mai multe persoane.

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație anunță că, în temeiul art. 292 din Codul de procedură penală, s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 din Codul penal, în cauza privind un membru al Senatului României.

Senatorul a participat la mai multe întâlniri oficiale și private ulterior, deși a intrat în contact cu o persoană infectată cu virusul Covid-19.

Procurorii menționează că măsurile dispuse în prezenta cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție.

Senatorul se află în spital, fiind declarat pozitiv pentru coronavirus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Procurorii anunță că senatorul Chiţac este cercetat penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor