Antena Meniu Search
x

Video Două fetițe, salvate de la etajul 5 al unui bloc din București. Rudele le-ar fi închis în casă cu bunica imobilizată la pat. Ce explicații le-au dat pompierilor

Misiune neobişnuită de salvare în Bucureşti. Două fetiţe pe care rudele la care locuiau le-au încuiat în apartament, ca să nu mai iasă în stradă când sunt la serviciu, au strigat pe geam după ajutor. Vecinii le-au auzit şi au sunat la 112. Pompierii le-au preluat cu scara de pe balconul situat la etajul 5 şi le-au coborât în siguranţă. Copilele au povestit că erau plictisite pentru că nu aveau la îndemână telefoanele. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 27.05.2023, 20:00

Vezi și

E 8 dimineaţa iar liniştea sectorului 3 e întreruptă de o misiune de salvare. De la etajul 5 al unui bloc din cartierul Dristor, două fetiţe păşesc pe platforma pompierilor. Mai întâi cea mare, în vârstă de 6 ani, apoi sora ei mai mică, de 4 ani. Vecinii îi felicită şi îi aplaudă pe salvatori, care, odată ajunşi la sol, iau fetiţele în braţe şi le vorbesc. Abia atunci află adevărata poveste.

Cristina Filip, reporter Observator: "Copilele erau în grija unor rude care de dimineaţă au plecat cu treabă în afara Bucureştiului. Cu ele în casă a mai rămas o bunică imobilizată la pat. Imediat ce s-au văzut singure acasă, minorele au ieşit pe geam şi au început să strige după ajutor."

Mama fetelor s-a recăsătorit şi a plecat alături de soţul ei la muncă în străinătate. Cele două fetiţe au rămas în grija părinţilor tatălui vitreg. Ieri, după ce au rămas singure cu bunica bolnavă, fetiţele au descuiat uşa şi au ieşit din bloc.

Explicațiile date de rude 

Bunicul fetelor: "Totul a pornit de la un gadget. I s-a refuzat accesul la telefon. În momentul în care nu a mai avut acces la telefon, s-a hotărât că ea trebuie să iasă afară."

Reporter: "S-a supărat practic pe dumneavoastră că nu aţi mai lăsat-o la telefon?"

Bunicul fetelor: "Da. Au ieşit din casă şi au început să ciocăne la fiecare uşă. Vecina, vecina! Le-au găsit vecinii afară."

În bloc, se ştie că de îndată ce rămân singure, copilele pleacă din apartament.

Vecină a fetelor: "Cine esti tu, dar de ce vii la uşa mea? Şi apăsa pe clanţă.

Am văzut că era un copil şi atunci am deschis. Atunci am vorbit cu ea frumos. Dar unde stai? Păi stau la apartamentul 29."

Vecină a fetelor: "Stau cu bunica şi copiii ies afară de capul lor, practic."

Azi, rudele le-au încuiat în casă.

Bunicul fetelor: "Noi când am plecat, am lăsat geamul rabatat. S-au urcat pe scaun, de pe scaun au tras geamul, au ieşit jumătate pe geam şi s-au apucat de urlat ajutor."

Vecinii sunt cei care au sunat la 112 şi au chemat pompierii în ajutor. Fetiţele au fost duse la secţia de poliţie, de unde le-au preluat bunicii prin alianţă. Aceştia au primit 2 ore la dispoziţie să le facă bagajul şi să le ducă la părinţii mamei, la ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Două fetițe, salvate de la etajul 5 al unui bloc din București. Rudele le-ar fi închis în casă cu bunica imobilizată la pat. Ce explicații le-au dat pompierilor