Antena Meniu Search
x

Video Două opere de artă din Iaşi îngrozesc trecătorii. O sculptură ce o înfăţişează pe Medusa a fost plasată în faţa busturilor unor voievozi

Două opere de artă, expuse în Iaşi cu ocazia Lunii Sculptorilor Români, stârnesc controverse. Una dintre lucrări aparţine artistului Costin Ioniţă şi se numeşte "Omagiu adus medicilor în lupta cu virusul Covid".

de Redactia Observator

la 21.02.2024, 13:33

Vezi și

Aceasta înfăţişează doi doctori epuizaţi, îmbrăcaţi în combinezoane, care se odihnesc pe o bancă. Reacţiile oamenilor nu au fost însă mereu cele aşteptate: mulţi trecători au declarat că s-au speriat de sculptură şi au glumit că le-a fost frică să nu vină după ei să îi vaccineze. 

O altă operă de artă, ce seamănă cu Medusa, i-a revoltat pe unii ieşeni pentru că a fost amplasată în faţa statuilor unor voievoiezi. Pentru a linişti spiritele, lucrarea a fost mutată ieri câţiva metri mai departe. 

Peste 350 de opere de artă, cu o valoare de peste un milion de euro, pot fi văzute la Iaşi până pe 19 martie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Două opere de artă din Iaşi îngrozesc trecătorii. O sculptură ce o înfăţişează pe Medusa a fost plasată în faţa busturilor unor voievozi