Antena Meniu Search
x

Video Două zile libere în plus, în 2024. Câte libere vor avea românii anul viitor, fără a fi incluse weekend-urile

Bani mai puţini, dar zile libere mai multe. Pe măsură ce timpul trece, creşte numărul de libere acordate românilor care lucrează la stat şi, mai nou, la privat.

de Redactia Observator

la 09.11.2023, 17:31

Vezi și

Spunem asta pentru că în 2024 Guvernul pregăteşte două zile libere în plus faţă de schema pe care o ştiam până acum. Este vorba, iată, despre 16 august şi 27 decembrie şi ambele date vor pica într-o zi de vineri. Deci, iată cum dintr-un foc am putea face rost de două minivacanţe. Sau alte dou punţi, cum ne-am obişnuit anul acesta să le spunem! Prima este imediat după Ziua Adormirii Maicii Domnului, iar a doua, ultima zi de Crăciun.

Câte zile libere vom avea în 2024

Haideţi să aruncăm o privire şi pe restul anului. Românii încep 2024 cum nu se poate mai bine: luna ianuarie aduce cele mai multe libere din an. Nu mai puţin de 5 zile fără muncă, exact din prima: pe 1 şi 2 ianuarie închinăm paharele cu şampanie, deci nu lucrăm. Paştele din 2024 ne aduce alte 4 zile libere. Anul viitor, sărbătoarea va pica pe 5 mai, aşa că vom avea liber şi vineri, dar şi luni, plus weekendul, evident.

Să nu uităm că fix înainte este şi 1 mai, Ziua Muncii, sărbătorită, desigur, fără muncă, iar la o lună distanţă, Ziua Copilului. Astfel calculul e simplu! Românii se vor bucura, în total în 2024, de 19 zile libere stabilite prin lege, la care se adaugă, bineînţeles, weekendurile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Două zile libere în plus, în 2024. Câte libere vor avea românii anul viitor, fără a fi incluse weekend-urile