Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Drumul istoric din perioada interbelică care va fi reabilitat cu 40 milioane de euro. Şoseaua devenită ruină leagă două judeţe

"Drumul Regelui", şoseaua care leagă două judeţe, a ajuns o ruină. După ani la rând în care nimănui nu i-a păsat de drumul istoric şi acesta a ajuns practicabil doar în zilele senine şi cu maşini de teren, acum se întrevede o speranţă. Banii europeni ar urma să ne salveze istoria şi să repună pe hartă drumul cu o mare însemnătate. 

de Laura Oană

la 14.05.2024 , 08:15

Lăsat în voia sorţii şi a timpului, Drumul Regelui arată mai degrabă a drumul nepăsării. 

Daniel Iancu, cercetător științific Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva: Este un drum foarte important în principal datorită faptului că a fost realizat în perioada interbelică la iniţiativa Regelui Mihai. Practic leagă Valea Mureşului, de la Castelul Săvârșin până în Valea Crișului Alb, la Vața Băi.

Din drum istoric în ruină

Vezi și

După ani de zile în care a fost lăsat de izbelişte, acum, pe acolo mai pot trece doar maşinile de teren şi asta doar când e vremea bună. Cândva, un drum istoric, acum o ruină. Iar speranţa localnicilor este ca acesta să intre într-un amplu proces de reabiliate. 

Pe acelaşi subiect

Localnic: Ar fi o chestiune grozavă, un mare sprijin pentru această zonă, în sensul că e poarta de intrare în Ţara Zarandului dinspre vest.

Localnic: Ar fi o intenţie extraordinară pentru a famicita colaborarea dintre judeţul Arad şi judeţul Hunedoara, atât pe plan local cât şi din punct de vedere turistic.

Liviu Ioan Linţă, primar comuna Vaţa de Jos: Pentru noi ca şi comunitate ar fi foarte benific pentru că ar aduce mai mulţi turişti din zonă şi eu cred că la noi la Vaţa turismul ar fi cel care ar dezvolta comuna 

Investiţie de 40 milioane de euro

Iar după îndelungi aşteptări, autorităţile din Arad şi Hunedoara au decis să colaboreze şi să acceseze fonduri europene nerambursabile pentru a îi reda strălucirea de altă dată drumului istoric. 

Laurenţiu Nistor, președinte Consiliul Județean Hunedoara: Judeţul Hunedoara am terminat tot ce aparţine de zona noastră, mai aşteptăm după colegii de la Arad puţin că şi ei sunt într-o fază avansată. Am depus toate actele de la ADR şi aşteptăm cât de curând să urcăm pe SEAP licitaţia.

Valoarea investiției se ridică la aproape 40 de milioane de euro.

Laura Oană Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Drumul istoric din perioada interbelică care va fi reabilitat cu 40 milioane de euro. Şoseaua devenită ruină leagă două judeţe