Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Nunta faraonică din Teleorman cu 3 Rolls-Royce care a blocat circulaţia. Cum e viaţa în Buzescu fără canalizare şi gaze, dar cu palate

După nunta faraonică din Buzescu, a venit nota de plată. Socrul mare şi socrul mic au primit câte o amendă de 6.000 de lei şi a fost deschis şi un dosar penal pentru îngreunarea circulaţiei pe un drum european. Aşa e tradiția, îi apară pe nuntași chiar primarul. În spatele opulenţei şi a palatelor, e o altă realitate: localitatea nu are apă curentă, canalizare sau gaze. Iar ANAF-ul calcă rar pe străzile neasfaltate. 

de Bogdan Dinu

la 13.05.2024 , 19:26

Animale sacrificate, coşuri cu fructe şi legume, un viţel cu fundă roşie la gât. Ore în şir, şoferii de pe drumul european care leagă Alexandria de Roşiori au admirat, de voie, de nevoie, alaiul de nuntă din Buzeşti. Piesa de rezistenţă au fost maşinile.

"E o tradiţie aici. Trebuie să fii în top"

Maşina miresei, un Rolls-Royce Phantom Drophead. Modelul costă 350.000 de euro şi ar aparţine unui om de afaceri italian din Bucureşti. Urmează două Rolls-Royce-uri Wraith, a câte 200.000 de euro bucata. Şi încă un Rolls-Royce Cullinan, de 250.000 de euro. Toate înmatriculate pe firme din Bucureşti.

Vezi și

Valentin Trăistaru, primar Buzescu: E o tradiţie, aici. Trebuie să fii în top. Se închiriază maşini de la Bucureşti. Ele, ştiţi cum e, defilează o oră, o oră jumătate, cât e cazul.

Pe acelaşi subiect

Bogdan Dinu, reporter Observator: Închiriate sau nu, costul maşinilor costul maşinilor care în urmă cu trei zile defilau pe această stradă, depăşeşte milionul de euro. Mai ales că printre acestea numărăm şi maşini de colecţie, care în prezent nu se mai fabrică.

Alaiul a fosat escortat de maşini de poliţie. Doar cât să nu se spargă distracţia.

Daniela Păşu, IPJ Teleorman: Acțiunile polițiștilor au vizat liniștea comunității și siguranța participanților la trafic, activitățile nefiind desfășurate pentru a facilita deplasarea cortegiului.

Socrii au fost amendaţi cu câte 6.000 de lei

Pentru că au blocat drumul european, cei doi socri au primit câte o amendă de 6.000 de lei. Cam cât un coş cu fructe de la nuntă. Poliţiştii au deschis şi un dosar penal pentru blocarea circulaţiei.

Valentin Trăistaru, primar Buzescu: Sunt o comunitate foarte liniştită, nu sunt scandalagii, respectă vecinii, respectă oamenii din comunitate.

Potrivit primarului, principala activitate a cetăţenilor comunei cu 4.000 de locuitori este confecţionarea de cazane şi căldări. Ceea ce cu greu ar explica palatele cu turnuri, lei poleiţi şi statui pe acoperiş. 

Bogdan Dinu, reporter Observator: În anul 2003 au fost încheiate lucrările la clădirea din spatele meu. Este casa lui Dan Finuţu, un palat realizat după planurile judecătoriei din Caracal, instanţa care l-a condamnat pe interlop la închisoare. Ambele clădiri sunt identice.

​Ce se află în spatele bogăţiei locuitorilor din Buzescu

De unde au locuitorii bani pentru atâta lux şi opulenţă? Responsabilul cu problemele romilor din Buzescu spune că mulţi ar fi moştenit averile. 

Costică Stancu, expert probleme romi primăria Buzescu: Toţi oamenii ăştia munceau şi transformau toată munca lor în monezi de aur. După Revoluţie, li s-au dat banii înapoi şi au făcut ce vedeţi dumneavoastră actualmente. Adică palatele alea. Ei nu au cumpărat pământ nimic. Numai palate, vilele asta şi câte o maşină bună.

Valentin Trăistaru, primar Buzescu: Sunt în special pe drumul european, aşezate, construite, autorizate, impozitate.

Observator a solicitat ANAF să comunice dacă averile afişate în Buzescu au fost vreodată supuse unui control. Instituţia nu a răspuns încă.

Femeie: Aici e sărăcie, pe şosea e bogăţie!

În spatele strălucirii de la drumul mare, există şi o altă realitate. 

Bogdan Dinu, reporter Observator: Apă curentă sau canalizare nu există în localitate, sau nu există încă, cum zice primarul. Lucrările au început, dar nu e clar când vor fi finalizate.

Nici gazele n-au ajuns încă în comună. Iar asfaltul încă se lasă aşteptat pe străzile secundare.

100 de locuitori din Buzescu trăiesc din ajutor social. 

Bogdan Dinu Like

Bogdan Dinu s-a alăturat echipei Observator în anul 2020. În prezent activează în cadrul redacției Antena1 ca reporter de eveniment și investigații specializat în domeniul afacerilor interne.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?
Observator » Evenimente » Nunta faraonică din Teleorman cu 3 Rolls-Royce care a blocat circulaţia. Cum e viaţa în Buzescu fără canalizare şi gaze, dar cu palate