Antena Meniu Search
x

Video Drumul spre mare, plin de gunoaie. Pe lângă turişti, de vină ar fi hotelierii care aruncă la marginea pădurii toate deşeurile

Sezonul estival vine cu gunoiul la uşă. La marginea staţiunilor, Drumul Naţional care leagă Constanţa de Mangalia e plin de saci de gunoaie. Angajaţii care se ocupă de îngrijirea drumurilor spun că le e imposibil să ţină pasul cu oamenii care aruncă deşeurile în urma lor. De vină nu ar fi doar turiştii, ci şi hotelierii care scot la marginea pădurii tot ce nu le mai trebuie.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 23.04.2024, 17:50

Vezi și

La doi paşi de cele mai cunoscute staţiuni de pe litoral, gunoaiele ies în cale oriunde te uiţi. Sticle, pungi de plastic, ambalaje şi mâncare, toate sunt abandonate pe marginea drumului. Din Constanţa până în Mangalia, Drumul Naţional 39 care îi duce pe turişti în staţiunile din sudul litoralului are peste 20 de refugii. Aici, din coşuri nu a mai rămas decât scheletul, iar gunoiul este abandonat lângă, împrăştiat în toată zona, inclusiv în pădure.

Amenzile sunt uriaşe

O misiune aproape imposibilă chiar şi pentru muncitorii de la întreţinerea drumurilor. Deşi ridică periodic gunoiul, până se întorc, mormanele sunt la fel de mari. Vinovaţi nu ar fi doar turiştii care îşi lasă în urmă gunoaiele. Reprezentanţii CNAIR spun că încearcă să ţină situaţia sub control, doar că legea nu le permite să aplice amenzi. "Am găsit pe marginea drumurilor, în parcări, sicrie, pistoale, facturi, piese de mobilier, deci ce aveam prin casă. În măsura în care sunt surprinşi de organele legii, în special de Garda de Mediu, pot fi sancţionaţi. Noi suntem cei care fac curăţenie. De amendat se ocupă alte organisme ale statului", a declarat Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR.

Ar putea exista însă şi alte soluţii. Potrivit legii, amenda pentru aruncarea gunoiului în locuri care nu sunt special amenajate ajunge la 6.000 de lei pentru persoanele fizice şi până la 40.000 de lei pentru firme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Drumul spre mare, plin de gunoaie. Pe lângă turişti, de vină ar fi hotelierii care aruncă la marginea pădurii toate deşeurile