Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Drumuri blocate și rute STB modificate în nordul Bucureștiului, din cauza lucrărilor la metroul spre Otopeni

Lucrările pentru metroul de aeroport blochează mare parte din nordul Capitalei, una dintre cele mai agomerate zone din Bucureşti. De mâine, maşinile vor avea interzis pe două mari artere, iar mai multe mijloace de transport vor avea trasee modificate. 

de Redactia Observator

la 23.08.2024 , 20:39

În zona Podului Constanţa, unde se întâlnesc două artere care intră în Bucureşti, nu vor mai circula deloc maşini sau mijloace de transport public. Încep lucrările la prima staţie de metrou a magistralei 6. 

Calea Griviţei va fi blocată de la podul Constanţa şi până la Bulevardul Ion Mihalache. Şoferii vor fi nevoiţi astfel să ocolească întreaga zonă pe străzile adiacente, iar mijloacele de transport public vor avea trasee deviate. 

În mijlocul intersecţiei va fi şantier. Maşinile mici vor fi deviate pe străzi laterale, ceea ce înseamnă un ocol de câţiva kilometri, iar vehiculele grele nu mai au voie în acel perimetru. 

Vezi și

Cine merge cu mijloacele de transport în comun trebuie să fie atent. Trei linii de tramvai vor fi suspendate, vor apărea două rute noi, iar şase trasee de troleibuz şi autobuz vor fi modificate complet. 

Pe acelaşi subiect

"S-au calculat rutele optime pentru a face legătura între cartierele afectate de aceste lucrări și centrul orașului. Rutele care au fost create permit inclusiv înființarea unor benzi unice de circulație, adică permit măsuri de fluidizare a traficului, cel puţin pe zona de mijloace de transport în comun", a declarat Alexandru Ichim, purtător de cuvânt STB. 

Restricţii de circulaţie care fac loc şantierului pentru metroul de aeroport au fost aplicate, deja, în zona fântânii Mioriţa, unde prima bandă este blocată. 

Până acum au început lucrări în şase dintre cele 12 staţii de metrou

De luna viitoare, se deschid noi şantiere pentru opririle din lotul Băneasa - Aeroportul Otopeni, dar constructorul nu este în grafic. 

"Deocamdată nu au intrat să sape în subteran. Se lucrează doar la pereţii laterali ai staţiilor, urmând ca, în perioada următoare, noi sperăm până la sfârşitul anului, să intre să sape şi tunelul. Sunt întarzieri din cauza multor situaţii neprevăzute, cum ar fi instalaţiile din subteran, multe dintre ele necunoscute, le căutăm proprietarii şi apoi bineînţeles că trebuie să le relocăm", a spus Mihai Barbu, președinte CA Metrorex.

Magistrala 6, 1 Mai - Aerportul Otopeni, are peste 14 kilometri şi ar trebui să fie dată în folosinţă în 2027. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Evenimente » Drumuri blocate și rute STB modificate în nordul Bucureștiului, din cauza lucrărilor la metroul spre Otopeni