Antena Meniu Search
x

Video Dumitru Buzatu, reținut de DNA. Președintele CJ Vaslui a fost prins în flagrant cu portbagajul de bani: ar fi cerut șpagă peste 1 milion de lei, ca să favorizeze o firmă de construcții

Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu a fost prins în flagrant, seara trecută, de procurorii DNA, cu un portbagaj plin cu bani. Baronul PSD a cerut mită în valoare de peste un milion de lei, pentru a ajuta o firmă de construcţii să obţină un contract plătit din bani publici. Timp de 6 ore, anchetatorii au percheziţionat locuinţa acestuia, iar în jurul orei 4 dimineaţa, liderul PSD Vaslui a ajuns la sediul Direcţiei Naționale Anticorupție Iaşi pentru audieri. Ulterior, a fost reţinut pentru 24 de ore. 

de Redactia Observator

la 23.09.2023, 07:28

Vezi și

Reporter: Ce s-a întâmplat, domnule preşedinte?

Dumitru Buzatu: Ce vreţi? Veţi fi informaţi!

Reporter: Ce s-a întâmplat?

Dumitru Buzatu, prins în flagrant cu portbagajul de bani

Pe acelaşi subiect

Flancat de anchetatori, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a ajuns seara trecută la casa sa din localitatea Măreşeni pentru percheziţii.

Totul a început după ce liderul PSD Vaslui i-a cerut şpagă patronului unei firme de construcţii, care voia să obţină o lucrare finanţată din bani publici. Omul de afaceri l-a denunţat însă pe Buzatu la DNA, iar ieri, în localul baronului a avut loc întâlnirea cu cel care trebuia să îi dea banii, care credeau că i se cuvin - nu mai puţin de 1,25 milioane de lei cash. Ce nu ştia, însă, Dumitru Buzatu a fost că afară îl aşteptau procurorii DNA, care l-au prins în flagrant cu portbagajul de bani. A fost săltat şi dus direct la percheziţii. Timp de şase ore, în prezenţa fiului său - Tudor Buzatu, secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, anchetatorii au scotocit vila.

Reporter: Ce acuzaţii vi s-au adus, domnule preşedinte?

Dumitru Buzatu: Veţi vedea în...

Reporter: Dumneavoastră vă reproșaţi ceva? Sunteţi acuzat că aţi luat mită, este adevărat?

În jurul orei 4 dimineaţă Buzatu a ajuns la sediul DNA Iaşi. 

Ciolacu propune excluderea lui Dumitru Buzatu din PSD

Fapta baronului Consilului Judeţea Vaslui a ajuns şi la urechile premierului Marcel Ciolacu. Din declaraţia de avere reiese că liderul Consiliului Judeţean Vaslui este fericitul proprietar a 14 case și terenuri, păduri, șalupă, dar şi conturi cu zeci de mii de euro.

"Voi convoca  de urgență Biroul Politic Național în format online și voi propune colegilor excluderea domnului Dumitru Buzatu din partid. Am spus întotdeauna că în mandatul meu toleranța pentru faptele de corupție este ZERO! Iar cei care nu înțeleg acest lucru nu au ce căuta în PSD!“.

Dumitru Buzatu a fost reales la începutul anului în funcţia de lider al filialei judeţene a PSD Vaslui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Dumitru Buzatu, reținut de DNA. Președintele CJ Vaslui a fost prins în flagrant cu portbagajul de bani: ar fi cerut șpagă peste 1 milion de lei, ca să favorizeze o firmă de construcții