Antena Meniu Search
x

Dunărea poluată cu petrol pe 6 kilometri. Pata se întinde până la ecluza Porțile de Fier I

Dunărea a fost poluată cu petrol pe 6 kilometri. Pata se întinde până la ecluza Hidrocentralei Porţile de Fier I. Din acest motiv, a fost oprită și stația de captare a Secom, ce alimentează Drobeta Turnu-Severin cu apă.

de Redactia Observator

la 06.12.2022, 21:58

Primarul Marius Screciu a anunțat însă la scurt timp că stația a fost repornită și distribuția apei potabile se desfășoară în regim normal, informează reporterul Observator Cristina Oprea.

Ce spun cei de la Apele Române

În data de 06.12.2022, ora 15.00, polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Timișoara - S.T.P.F. Mehedinți, au acționat pentru luarea măsurilor ce se impun ca urmare a observării de către echipajul ambarcațiunii MAI 4106 a unor irizații petroliere pe fluviul Dunărea.

În urma efectuării cercetărilor s-a constatat că pata de petrol se întinde pe o suprafață de 6 km pe fluviul Dunărea, de la km fluvial 936 până la ecluza Porțile de Fier I.

Polițiștii de frontieră din cadrul Biroului Supraveghere și Control Naval au informat Garda de Mediu, ISU Drobeta, Căpitănia Drobeta și Apele Române pentru a acționa cu produse biodegradabile, urmând a se stabili sursa poluării.

O echipă de la Apele Române s-a deplasat imediat la fața locului și a prelevat probe de apă pentru a stabili sursa poluării. Totodată, reprezentanții Hidroelectrica au montat în cursul serii un baraj absorbant pentru stoparea poluării. „Echipele noastre monitorizează în continuare evoluția situației de la fața locului, în amonte și în aval de Hidrocentrala Porțile de Fier I”, anunță Apele Române.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Dunărea poluată cu petrol pe 6 kilometri. Pata se întinde până la ecluza Porțile de Fier I