Antena Meniu Search
x

Video "E destul de greu, eşti printre străini". Românii care trimit în ţară peste 4 miliarde de dolari se întorc la muncă, după sărbătorile petrecute cu familia

Au petrecut Crăciunul şi Revelionul acasă, alături de familie, dar a venit momentul despărţirii din nou. Românii care lucrează în străinătate stau la coadă zilele acestea, ca să iasă din ţară şi să se întoarcă în oraşele din Europa unde îşi câştigă existenţa. Peste 100 de mii de persoane au plecat din ţară în ultimele 24 de ore, iar intr-o vama din vestul tarii, timpul de aşteptare a fost de peste o oră.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 04.01.2023, 19:54

Vezi și

După ce şi-a petrecut sărbătorile acasă, cu familia şi prietenii, Vasile se pregăteşte de un drum lung - serviciul îl aşteaptă. Are de condus aproape două mii cinci sute de kilometri. "Trebuie să mă duc înapoi în Anglia la lucru. Am avut sărbători foarte frumoase", spune Vasile. Tânărul lucrează de patru ani la Londra, pentru o firmă care distribuie mărfuri. Când nu poate să fie alături de cei dragi în România, le trimite filmări cu bucăţi din viaţa lui din Regat.

Peste 4 milioane de români sunt în diaspora

"Este destul de greu, eşti printre străini. Familia acasă, ţii legătura doar prin telefon. Când vin acasă, sărbătorile se fac în familie. A fost ok. Nu am avut zăpadă dar a fost ok, important a fost că am fost cu familia, cu fraţii şi cu surorile mele", a declarat Vasile. La fel ca el sunt sute de mii de români care lucrează în străinătate şi care pleacă zilele acestea din ţară cu inima strânsă.

Până atunci, românii care iau calea străinăţii iau provizii de acasă - portbagaje întregi cu bunătăţi. Peste 4 milioane de români sunt în diaspora. Ei au trimis acasă peste patru miliarde de euro doar în primele 8 luni ale anului trecut. Cei mai mulți bani au venit din Marea Britanie, Germania, Italia și Spania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » "E destul de greu, eşti printre străini". Românii care trimit în ţară peste 4 miliarde de dolari se întorc la muncă, după sărbătorile petrecute cu familia