Antena Meniu Search
x

Video Elevii Liceului de Artă din Piteşti au transformat pereţii unui spital din oraş într-o lume de basm. Ce spune coordonatorul proiectului

Pereţii Spitalului de Pediatrie din Piteşti spun, de acum, o mulţime de poveşti. Sute de elevi ai Liceului de Artă din oraş au creat, acolo, pentru copiii bolnavi, o lume de basm pictată, în care personajele animate se ridică maiestuos.

de Mariana Zaharia

la 04.11.2022, 17:19

Vezi și

"Se lucrează aproximativ o lună de zile. Este un proiect de suflet. Suferinţa şi plânsetele copiilor pe care le auzeam zilnic în timp ce lucram. Ne-au motivat foarte mult", a declarat coordonatorul proiectului, Laurenţiu Baltă. Fiica unuia dintre profesori, care abia a împlinit şapte ani, a venit cu ideea.

"Tema este foarte vastă. E practic o poveste pe care fiecare copil şi-o poate face singur, pentru că nu sunt personaje foarte cunoscute din poveşti", a spus profesoara Adina Baltă

200 de elevi au creat o lume de basm pentru copiii din spital

200 de elevi de la Secţiunea de Artă au contribuit la schimbarea zidului anost, prin pete de culoare. Aceştia au înlocuit orele de practică din atelier, cu orele de creaţie pentru copiii internaţi la spital.  

"Cuvintele nu prea sunt de prisos, aici. Doar uitându-mă la imagini şi la această pictură. E clar că îţi dă o stare de  bine, chiar şi adult fiind, chiar şi doctor, oricine trece prin zonă", a transmis managerul Spitalului de Psihiatrie din Piteşti, Tudor Ionescu.

Ca operele lor să reziste, artiştii au luat în calcul şi factorii de mediu, aşa că au amplasat şi jgheaburi şi burlane, pentru ca apa de ploaie să nu ajungă pe zid. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Elevii Liceului de Artă din Piteşti au transformat pereţii unui spital din oraş într-o lume de basm. Ce spune coordonatorul proiectului